Opa en Stiefzoon Ruinerwold

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Opa en Stiefzoon Ruinerwold

Hoe is het afgelopen met de opgesloten schoonvader en stiefzoon uit Ruinerwold-docu?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De docuserie De Kinderen van Ruinerwold maakte de afgelopen weken enorm veel indruk op NPO 1. Na afloop kwamen er alleen nog wel veel vragen binnen, waarna documentairemaakster Jessica Villerius een extra aflevering maakte. Ook beantwoordt ze nu een andere prangende vraag: hoe is het nu met die andere gevangenen?

Tijdens een van de afleveringen kwamen we er namelijk achter dat de vader van het 'spookgezin', Gerrit Jan van D., op enig moment ook andere mensen gevangen hield. "Ook zijn schoonvader en een zoon van zijn vrouw uit een eerder huwelijk werden door hem opgesloten", zo kwam er in beeld te staan. Hierna kwam een vrij schokkend shot voorbij waarin we de angst in de ogen van deze twee te zien kregen.

Hoe is het nu met die andere gevangenen? 

Jessica zette een bericht op haar Facebookpagina waarin ze aangeeft veel vragen te krijgen over 'opa' en 'stiefzoon'. Te beginnen met de schoonvader van Gerrit Jan. "Opa - de vader van de moeder van alle 9 kinderen - is een natuurlijke dood gestorven, zover we weten", schrijft Jessica. En hoe zit het met het (toen nog) jongetje? "De jongen op dat desbetreffende beeld, zoon van de moeder en dus halfbroer van de 9 kinderen, is inmiddels eind dertig en woont niet meer in Nederland."

Het hele bericht van Jessica, waarin ze ook ingaat op het "heftige" maakproces, kun je hieronder lezen:

De docureeks De Kinderen van Ruinerwold staat op NPO Start.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder