Het gezin uit De Kinderen van Ruinerwold

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het gezin uit De Kinderen van Ruinerwold

Extra uitzending De Kinderen van Ruinerwold te zien bij NPO Start

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De docuserie De Kinderen van Ruinerwold maakte veel los bij kijkers. In een extra aflevering op NPO Start komen de kinderen nogmaals uitgebreid aan het woord.

In de vierdelige documentaireserie, waarvan de laatste aflevering vanavond wordt uitgezonden, leerden we de vier oudste kinderen uit het ‘spookgezin’ uit Ruinerwold kennen. Shin, Mar Jan, Edino en Israel vertelden hoe ze jarenlang werden onderdrukt en mishandeld door hun vader Gerrit Jan.

Extra aflevering

In de tweede aflevering vertelt Israel over zijn ontsnapping uit de boerderij en dat riep bij documentairemaker Jessica Villerius de vraag op hoe de oudste drie eerder zijn weggekomen. “Het zijn gesprekken die te lang waren voor de serie, maar die we alsnog graag willen delen,” zegt Jessica in een persbericht van BNNVARA. “Deze gesprekken over hun vlucht destijds heb ik samengevoegd in een extra online uitzending.

Meer Ruinerwold

Naast deze extra aflevering komt er nog meer content over het gezin. Videoland kondigde eerder aan een serie te maken over de spookfamilie uit Ruinerwold.

De laatste aflevering van De Kinderen van Ruinerwold is vanavond om 21:30 uur te zien op NPO1. De extra online uitzending is vanaf donderdag 15 april om 20:00 uur te zien op NPO Start.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder