Hoe is het met Juvat Westendorp in lockdown?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hoe is het met Juvat Westendorp in lockdown?

Hoe is het met Juvat Westendorp in lockdown?

|
|

Laatste update:

Ook acteur en danser Juvat Westendorp zit thuis door het coronavirus, maar zeker niet in pyjama op de bank met een bak popcorn op schoot. Tenminste niet altijd… we vroegen Juvat, bekend van z’n deelname aan Dancing on Ice en – way back – als Ardil uit GTST, hoe hij zijn quarantaine ervaart en wat zijn favoriete films en series zijn.

Hoe gaat het met je?

“Het zijn gekke tijden voor iedereen. Mijn dansschool is dicht en alles waarvoor ik was geboekt, is afgezegd of uitgesteld. Dat voelt onzeker, maar ik vind dat ik niet mag klagen. Er zijn zo veel mensen die echt diep in de shit zitten door de coronacrisis. Ik kan gewoon mijn eigen projecten blijven opzetten, zoals m’n online danslessen en de YouTube-workouts die ik voor basisschoolkinderen heb bedacht.”

Wat vind je het allermoeilijkste aan thuisblijven?

“Vroeger kon ik uren gamen op de PlayStation, nu is het al een wonder als ik één aflevering van een serie uitkijk. Ik ben heel erg onrustig en kan me eigenlijk alleen maar concentreren als ik iets nuttigs voor m’n werk aan het doen ben. Het liefst ben ik de hele dag actief en onderweg, maar dat kan nu gewoon even niet.”

Wat vind je eigenlijk wel fijn?

“Normaal gesproken is het ’s avonds laat thuiskomen, douchen, slapen, werken en repeat. Ik woon al acht jaar in hetzelfde appartementje, maar ik had serieus nog nooit langer dan een half uur op mijn bank gezeten. Doordat ik gedwongen thuis zit, merk ik dat ik meer van mijn eigen huisje ga houden. Dat is ergens wel goed, want dat heb ik de afgelopen tien jaar wel gemist.”

Wat is het raarste dat je hebt gedaan om je thuis aan te passen aan de huidige situatie?

“Ik moet elke dag even naar buiten, anders word ik gek. Om mezelf een doel te geven, heb ik skeelers gekocht. Dat had ik anders nooit gedaan. Kom op, ik ben 31. De laatste keer dat ik op skeelers stond, was toen ik 9 of 10 was, haha. Daar zou ik mezelf normaal echt geen tijd voor gunnen.”

Waar kijk je nu naar?

“Omdat ik zelden thuis ben, zit het niet in mijn systeem om de gewone tv aan te zetten. Ik volg de persconferenties, maar ik kijk niet per se naar het Journaal. Als ik wil weten of er nieuws is, dan kijk ik wel op Nos.nl of Nu.nl. Verder zie ik vooral series, documentaires en Japanse tekenfilms. Dat is een beetje mijn guilty pleasure.”

Kijktips van Juvat

Wat zijn je top-5 kijktips voor de rest van quarantaine-Nederland?

1. “Alle documentaires van Louis Theroux. Wist je dat hij in 2011 al een aflevering heeft gemaakt over Joe Exotic, de hoofdpersoon uit Tiger King? Hij stipt altijd precies die onderwerpen aan waar je meer over wilt weten, ook al had je er eigenlijk nog nooit echt over nagedacht.”

2. Tiger King (Netflix). Alle karakters die in deze docuserie voorkomen zijn excentriek. Of je het nu hebt over de dierenrechtenactivisten of over de eigenaren van particuliere dierentuinen: iedereen die je hoort of ziet, is gestoord. En dat wereldje bestaat gewoon echt. Dat vind ik heel fascinerend.”

3. “Het derde seizoen van Ozark (Netflix). Hij staat op de lijst voor vandaag, maar ik weet nu al dat het niet gaat tegenvallen. Het hele gegeven dat een advocaatje zich inlaat met de onderwereld en vervolgens zelf ook steeds meer een crimineel wordt, is ontzettend interessant.”

4. “John Wick 3 (Netflix). Eén man neemt het in z’n eentje op tegen honderden vijanden. Een beetje zoals Rambo vroeger, maar dan nog veel heftiger en intenser. Het is gewoon een keiharde actiefilm die je lekker kunt wegkijken zonder dat je erbij na hoeft te denken.”

5. “Rick and Morty (Netflix). Dit is een van mijn favoriete tekenfilms. Je moet ervan houden, want het is nogal bizarre en harde humor. Wat mij erin aanspreekt, is dat het ook heel slimme humor is. Om diezelfde reden ben ik ook fan van Family Guy. Die serie zit zo goed in elkaar.”

Ook andere BN'ers zitten thuis te Netflixen nu hun agenda een stuk leger is. Bekijk hier hoe het in lockdown gaat met Peter Pannekoek, Everon Jackson Hooi en Bobbi Eden.

Lees verder