Everon Jackson Hooi

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Everon Jackson Hooi

Hoe is het met Everon Jackson Hooi in lockdown?

|
|

Laatste update:

Net als heel Nederland zit ook GTST-acteur Everon Jackson Hooi thuis door het coronavirus. Hij zit alleen niet met een large pizza op schoot in z'n pyjama te Netflixen. Of wel?

Zit ik op de goede weg?

Wat vind je het allermoeilijkste aan thuisblijven?

“Het feit dat je niet lekker uit eten kunt gaan. Ik deed eigenlijk nooit boodschappen, omdat ik meestal pas laat uit de GTST-studio kwam. Dan ging ik ergens eten of bestelde ik iets. De eerste dagen van de lockdown heb ik pizza laten bezorgen, maar dat ga je geen maanden volhouden. Nu kook ik dus zelf. Het verbaasde me eigenlijk dat ik dat zo goed kan!”

Hoe is het met Everon Jackson Hooi in lockdown?

Wat vind je eigenlijk wel fijn?

“Normaal gesproken maakt mijn moeder schoon, maar nu doe ik dat zelf. Ik merk dat ik dat eigenlijk heel therapeutisch vind werken. Als je bezig bent met stofzuigen, dan denk je over heel veel zaken na waar je normaal niet zo bij stilstaat. Wat wil ik nou eigenlijk echt? Zit ik op de goede weg? Laatst heb ik een korte film geregisseerd, maar ik zou ook wel een dramaserie willen schrijven. Ik ben geen schrijver, maar ik kan nu wel alvast wat dingetjes op papier zetten. Deze periode dwingt je om dat soort dingen op te pakken, wat heel prettig is.”

Kijktips van Everon!

Wat zijn je top-5 kijktips voor de rest van quarantaine-Nederland?

1.     Ozark“Ik hou van verhalen van gewone mensen met een baan en een gezin die ineens verzeild raken in een bizarre situatie waar ze bijna niet meer uitkomen. Ozark is daar een perfect voorbeeld van. Ik zit nu middenin seizoen drie en het is net zo tof als de eerste twee seizoenen.”

2.    Tiger King "De hoofdpersoon is zo’n karikatuur dat het bijna lijkt alsof je naar een tekenfilmfiguur kijkt. Hij is zo’n vreselijke narcist dat je bijna niet kunt geloven dat hij echt zo is. Het is geen serie waarvan je te veel wilt weggeven, maar het is vreselijk entertaining.” 

3.     The End of the F***king World: "De personages zijn zo droog dat je denkt: dit kan bijna niet. Het is een beetje een ver-van-je-bed-show omdat het zo anders is dan je zelf denkt, maar daardoor ook weer heel fascinerend. Het ondenkbare wordt waar, dat vond ik er heel tof aan.”

4.     Cowspiracy: "Deze documentaire is voor mij levensveranderend geweest, omdat het mijn ogen heeft geopend. Ik dacht daarna: ik wil geen vlees meer eten, behalve als iemand dat al voor me heeft klaargemaakt. Als Cowspiracy bevalt, moet je daarna eigenlijk ook What the Health kijken.”

5.     Goede Tijden Slechte Tijden: "Het is lekker om even niet met corona bezig te zijn, maar met dagelijkse problemen in Meerdijk. Scheidingen, ruzies en al die andere dingen waar we ons druk om maakten toen het leven nog normaal was. Daar is nu wel behoefte aan, denk ik.”

Ook andere BN'ers zitten thuis te Netflixen nu hun programma een stuk leger is. Bekijk hier hoe het in lockdown gaat met Chantal Janzen, André Hazes en Bobbi Eden

Lees verder