Hayden Christensen als Anakin in Star Wars

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hayden Christensen als Anakin in Star Wars
HollywoodStar Wars

Hoe is het met Anakin Skywalker-acteur Hayden Christensen?

|
|

Laatste update:

Hayden Christensen verkreeg bekendheid als Anakin Skywalker in de succesvolle Star Wars-franchise. Hoe is het nu met de acteur?

Nieuwe Star Wars-series

Laten we met de deur in huis vallen: we hebben een poos niet veel van Hayden vernomen, maar de Canadese acteur heeft zijn gewaad weer aangetrokken en zijn zwarte masker opgezet. Hij is namelijk te zien als zijn alter ego Darth Vader in de Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+

In Obi-Wan Kenobi hij zijn lightsaber trekken tegen Ewan McGregor, die terugkeert als Jedi-knight Obi-Wan. Dat is niet de enige serie waarin we Hayden zullen zien, want hij verschijnt ook in de Star Wars-show Ahsoka, over Ahsoka Tano. Star Wars is dus helemaal terug op Disney+. Inmiddels is ook de releasedatum van seizoen 3 van The Mandalorian bekend.

Hayden Christensen en Ewan McGregor

Carrièreboost nodig

Zijn filmcarrière kan deze boost wel gebruiken, want buiten Star Wars ziet zijn portfolio er nu niet bepaald denderend uit. Zijn meest memorabele rol was de scifi-film Jumper (2008), waarin hij een knul speelt die kan teleporteren. Vlak vóór de coronacrisis heeft Hayden nog wat rolletjes gespeeld in wat matige (actie)films, maar het was niet echt om over naar huis te schrijven.

'Slechtste acteur'

Hayden nam de rol van Anakin Skywalker/Darth Vader eerder al op zich in Star Wars: Attack of the Clones (2002) en Star Wars: Revenge of the Sith (2005). Daarna verdween de acteur zowat uit de spotlights. 

Voor zijn rol als Anakin Skywalker kreeg Hayden aanvankelijk veel kritiek te verduren. Hij kreeg namelijk twee Golden Raspberry Awards voor de slechtste uitvoeringen in Hollywood, voor zijn beide Star Wars-films.

Hayden Christensen in Star Wars

Farmers life

Waar houdt Hayden zich verder mee bezig? Nou, hij heeft een boerderij in Canada en zet vol in op het boerenleven. Ook werkte hij samen met de modeketen RW&Co om een kledinglijn voor mannen uit te brengen, geïnspireerd op zijn nieuwe boerderij

Hoe zit het met de liefde?

Met Rachel Bilson, die ook in de film Jumper speelde, had Hayden sinds 2007 een knipperlichtrelatie. In 2014 kregen ze dochter Briar Rose, maar een paar jaar later gingen ze weer uit elkaar.

Zover bekend is Hayden sindsdien single as can be! Er gingen wel geruchten rond dat hij met Little Italy-medespeler Emma Roberts en mede-Factory Girl-ster Sienna Miller aanpapte. Maar wat daarvan waar is blijft publiek geheim…

Zijn carrière lijkt met de Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi en Ahsoka weer een mooie kant op te gaan. Of het in de liefde ook nog goed gaat komen… Misschien hebben ze in Canada ook wel een Boer zoekt vrouw!

Kun je niet genoeg krijgen van Star Wars? Dit zijn alle aankomende Star Wars-series.

Luister ook naar onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder