Tjerk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tjerk
B&B vol Liefde

Hoe gaat het nu met Tjerk uit B&B Vol Liefde?

|
|

Laatste update:

Toen Tjerk en Ted elkaar voor het eerst ontmoetten in B&B Vol Liefde leek er wel een vonk te zijn. Maar al gauw bekoelde de band en mocht Tjerk de bed and breakfast van Ted verlaten (al kwam dat voor hem onverwacht). Hoe gaat het nu met Tjerk, die regelmatig onder vuur lag om zijn 'arrogante' uitspraken?

Storm aan kritiek

Tjerk was een opvallend gezicht in B&B Vol Liefde. Hij kwam onder vuur te liggen om zijn 'OSM'-uitspraak: hij vond nieuwkomer Ben namelijk niet geschikt voor Ted. "Ik denk dat Ben niet bij Ted past. Verschillende achtergronden, verschillende opleidingen. Het is een ander niveau", zei hij in het programma. "Ted is meer OSM, weet je. Je moet OSM hebben." Met OSM bedoelt hij 'Ons Soort Mensen'. 

Reactie op OSM-uitspraak

De B&B Vol Liefde-deelnemer heeft de kritiek zeker meegekregen. Hij heeft het nooit vervelend bedoeld, zegt hij nu. "Iedereen heeft een ‘ons soort mens’. Je gaat toch om met mensen met dezelfde hobby’s of interesses. Dat bedoelde ik daarmee. Ted en ik houden van reizen, we zijn ondernemers, golfen en doen veel voor goede doelen", licht hij toe aan In de buurt. "Ik besefte toen niet dat OSM ook een negatieve lading kon hebben."

Geen eerlijk beeld

Tjerk doet ook nog uit de doeken dat er heel veel is dat wij, de kijkers, niet zien. Zelf was hij daar niet verrast door, omdat hij als oude tv-bekende weet hoe het werkt. "Ik weet hoe ze knippen in een programma en hoe je overkomt. Ze filmen de hele dag en gebruiken maar een kwartier." De beelden zijn dus niet helemaal eerlijk te noemen. "Zo zag je bijvoorbeeld wel dat ik Ted liet betalen voor een kaartje, maar niet dat ik allemaal boodschappen kocht en een afscheidsdiner regelde. Daarbij had Ted geld gekregen van RTL. Maar dat zie je niet." Dat is overigens geen sneer van Tjerk: hij vond het al met al leuk om het programma terug te zien.

Heeft Tjerk al de liefde gevonden?

De kersverse realityster heeft nog niet de juiste OSM'er gevonden, maar hij blijft dromen van een gezellig maatje. "Samen op reis, samen uit eten en elkaars vrienden ontmoeten. Dat wil ik graag." In de tussentijd zit hij niet stil. "Ik heb afgelopen week nog een twee uur lange wandeling gemaakt in de beeldentuin van museum Voorlinden. Dat was echt prachtig!"

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder