Hoe gaat het nu met Casper en Vera uit Kopen Zonder Kijken?

Casper en Vera in Kopen Zonder Kijken

Kandidaten Casper en Vera trapten gisteren het nieuwe Kopen Zonder Kijken-seizoen af. Ze gingen van het door hen zo geliefde Leiden naar... Hillegom! Hoe gaat het nu met ze en, misschien wel het belangrijkste, wonen ze nog steeds in het door Bob en Roos geperfectioneerde huis?

De twee twijfelaars konden maar geen knopen doorhakken en hadden al een ellenlange, deprimerende zoekperiode achter de rug. Geen wonder dat ze daarom de héle boel maar in handen van Martijn Krabbé en zijn team gooiden. Casper en Vera hielden - tot frustratie van kijkers - érg lang vast aan hun 'perfecte plaatje': een eengezinswoning of appartement in Leiden, minimaal drie slaapkamers, in een goede wijk en... ga zo maar door. 

Hoe gaat het nu met Casper en Vera?

Maar liefst acht (!) maanden wachten later en makelaar Alex kon eindelijk een geschikt huis vinden. Wel na een ingrijpende concessieronde, maar daar hebben we het niet meer over. Anyway: RTL sprak onlangs met de kandidaten voor een terugblik op hun deelname. Ze zitten nog altijd lekker in hun eerste éigen koophuis, zo blijkt uit het interview. "De overloop hadden we zelf niet groter gemaakt, maar het is nu echt perfect. Het is veel ruimtelijker voor je gevoel. Ook wilden we graag drie slaapkamers en door de badkamer in te korten hebben we die ruimte ook gekregen. Heel fijn!", legt Casper uit.

Bonden met de buren

De buurt kwam ook al lekker bonden. "De buren uit de straat zijn ook al komen kijken en hen viel de ruimte boven ook op. Hetzelfde is gebeurd met het hoekje waar de eettafel staat. Daar is de trapkast weggehaald waardoor we meer ruimte hebben. Zelf hadden we dat nooit kunnen bedenken."

Geen te koop-bord in de tuin

De twee zijn zeker niet van plan om te cashen met dit vast en zeker in waarde gestegen huis: ze zitten er perfect op hun plek. Casper: "We voelen ons hier helemaal thuis en het is heel leuk om in een autovrije straat te wonen. Daarnaast is het dorpse leven echt briljant! Iedereen zegt elkaar gedag of goedemorgen. We horen er al helemaal bij."

Hoe gaat het met Vera?

Oké, oké, Vera is ook superenthousiast - nog steeds - maar bekijkt het hier en daar toch wat kritischer dan haar vriend. "Ik mis Leiden wel een beetje, dat was echt mijn stad. Maar het is nog steeds dichtbij en ik kom er nog veel. Mijn ouders wonen er onder andere. Het enige wat ik echt mis is het nachtnet", grapt ze.

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.