WIDM-hint: wijst de Harry Potter-muziek naar de Mol?

Door Redactie
Wie is de Mol?, Harry Potter

In Wie is de Mol? hoorden kijkers afgelopen zaterdag de magische muziek uit Harry Potter. Die herkenbare deuntjes draaien de programmamakers natuurlijk niet voor niets: dat moet wel een hint zijn! Net als deze geheime morsecode...

Wat heeft Rob met Harry Potter te maken?

Molloten zijn er bovenop gedoken en vonden een interview van Rob Dekay met De Stentor, van afgelopen november. Hier maakt hij een wel heel toevallige opmerking over de magische filmreeks. Als hem wordt gevraagd hoe hij omgaat met nieuwsgierige molloten, antwoordt Rob: “ik maak de vergelijking met Harry Potter. Als je Harry Potter leest, wil je ook niet dat gelijk duidelijk is wie Voldemort is. Als ik dat gelijk verklap, is het spel afgelopen. Dat is een uitgangspunt dat helpt”. Hmm... VERDACHT!  

WIDM-hint: wijst de Harry Potter-muziek naar de Mol?

Het viel op

De Harry Potter-muziek zou dus kunnen verwijzen naar Rob. Of is een van de andere kandidaten enorm fan van de tovenaar? Miljuschka speelde ooit Hermelien in het RTL 4-programma Alles Mag op Zondag. Hmm... Op Twitter maakt het de tongen los. Of het nummer 'Lily's theme' nog meer betekenis heeft zijn de molloten nog niet over uit.

Hetzelfde liedje

Vorig seizoen werd ook Harry Potter-muziek gebruikt bij Wie is de Mol? Kijkers dachten toen eveneens dat het een hint zou zijn. Zanger Nielson is namelijk een echte Potterhead. Nu weten we dat niet Niels, maar Merel de Mol was. Er is dus een grote kans dat de muziek dit jaar geen hint is, maar puur voor de magische sfeer is toegevoegd! Heb jij deze andere WIDM-aanwijzingen al gezien?

Wie is de Mol? Is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1. Op 14 maart is de live-finale.