Beter Laat Dan Nooit op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beter Laat Dan Nooit op RTL 4

Beter Laat Dan Nooit zorgt voor hevige discussie!

|
|

Laatste update:

Tv-legende Willibrord Frequin (78) ging gisteren in het RTL4-reisprogramma Beter Laat Dan Nooit fel in discussie met reisleidster Katja Schuurman. Die twee staan lijnrecht tegenover elkaar wanneer het gaat over het Amazonegebied. 

Over het algemeen is de sfeer tussen Barrie Stevens, Gerard Cox, Peter Faber, Willibrord Frequin én Katja Schuurman hartstikke goed, liefdevol, respectvol en bij vlagen hilarisch. Zo bewijst dit lieve fragment van vorige week of dit tedere moment uit een eerdere uitzending. Gisteren ging het er echter even héél fel aan toe!

Hevige discussie

Wanneer de heren door het Braziliaanse regenwoud varen, ontspint zich een pittige discussie. "Dat wordt steeds kleiner", begint Katja. "Omdat er echt heel veel gekapt wordt." "Je moet niet vergeten dat het geld ook naar de arme mensen gaat en bovendien hebben ze hier ook behoorlijk veel hout over", pareert Willibrord, die het er écht niet mee eens is.

Doe mee: Superguide pubquiz!

Gelul

"Al die huilverhalen altijd dat de natuur helemaal kapot gemaakt wordt, dat valt wel mee", gaat Willibrord verder. Hij ergert zich groen en geel aan de mening van Katja. "Dat gelul allemaal, daar word je schijtziek van joh." Op een gegeven moment haalt Katja zelfs hun tolk erbij. Die bevestigt dat Katja gelijk heeft. De grond die overblijft na het kappen wordt gebruikt voor veeteelt en soja, dat als voer voor vee dient en de hele wereld overgaat. Katja: "Weet je wie hiervan eten? Wij allemaal!"

Vrede

Willibrord besluit dat hij een biertje nodig heeft 'om het verdriet weg te drinken'. "Ze is eigenwijs, bijna net zo eigenwijs als ik", zegt hij na afloop over Katja. "En dat vind ik ook wel leuk aan haar." De heren besluiten vervolgens dat deze pittige discussie nu wel lang genoeg heeft geduurd. Ze proosten 'op de natuur'. Bekijk het fragment hier terug.

Beter Laat Dan Nooit is elke dinsdag om 20:30 uur te zien op RTL 4 (of kijk vooruit op Videoland).

Lees verder