• NPO

Herman van der Zandt nieuwe presentator Top 2000 à Go-Go

Herman van der Zandt is de nieuwe presentator van Top 2000 à Go-Go

Goed nieuws voor de fans van Top 2000 à Go-Go! Het programma gaat toch nog door dit jaar en wordt voortaan gepresenteerd door Herman van der Zandt. Hij vervangt Matthijs van Nieuwkerk, die vorige week opzijgeschoven werd door omroep NTR.

Je zou het een 'Christmas miracle' kunnen noemen, maar Top 2000 à Go-Go is net op tijd voor de feestdagen gered! Herman van der Zandt, ook wel bekend onder z'n koosnaampje Herman de Schermman, zal de nostalgische muziekquiz overnemen van de afgedankte Matthijs van Nieuwkerk.

Stilgelegd

Vorige week werden de opnames van de quiz nog stilgelegd toen de storm rondom Matthijs van Nieuwkerk en DWDD ontstak. Later meldde omroep NTR dat het programma in ieder geval niet met Van Nieuwkerk zou worden afgemaakt. In samenspraak met de presentator concludeerde de omroep dat door "de inhoud en het effect van het artikel het niet mogelijk" was om de geplande opnames door te laten gaan. Een prachtig diplomatieke manier om te zeggen dat het een enorm slecht idee is om nog verder te gaan met Matthijs.

Tussen Kerst en Oud en Nieuw

Top 2000 à Go-Go zal als vanouds vanaf 26 tot en met 31 december te zien zijn op NPO 1. "We zijn blij dat de Top 2000 à Go-Go in 2022 toch kan doorgaan, zowel voor het team als voor het publiek", zegt NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen. "We hebben in Herman een presentator gevonden die een liefhebber is van het programma, veel weet van muziek en veel ervaring heeft met programma’s die een breed publiek aanspreken. Het team van de Top 2000 verheugt zich erop om met Herman en Leo het Top 2000 café in te gaan."

Trouwe Leo

De enige wijziging aan de quiz is dus de presentator, want muziekpaus Leo Blokhuis zal gewoon weer aanschuiven. Vorige week sprak hij zich nog uit over Matthijs en dat hij bij de Top 2000 nooit wat gemerkt heeft van diens gedrag. Herman lijkt een uitstekende vervanger van Matthijs, want hij lijkt qua stijl vergelijkbaar. Zeker als je hem in actie ziet in zijn quiz Met het mes op tafel. Dat hij niet echt kan zingen hindert hem daar ook niet, dus wellicht zien we daar meer van terug in de muziekquiz. Dat hij er zin in heeft staat vast. "De NTR heeft mij gevraagd om voor één keer gastheer te zijn van dit geliefde programma. Dat kan ik moeilijk naast me neerleggen. Het Top 2000 café is voor mij bekend terrein. Ik heb een brede muzieksmaak, maar ben toch ook vooral een kind van de jaren ’80. Samen met Leo en de redactie wil ik er een geweldige jaarafsluiting van maken", laat een enthousiaste Herman weten.

Top 2000 å Go-Go is van 26 december tot en met 31 december te zien op NPO 1.

 

Bron: ANP/Veronica Superguide