Hélène Hendriks heeft 'flink de balen' van einde HLF8

Hélène Hendriks

Het is natuurlijk niet verrassend, maar ook Hélène Hendriks baalt stevig van het einde HLF8, de talkshow op SBS6 waar zij een van de gezichten van is. Dat vertelde ze gisteravond bij Vandaag Inside.

Hélène Hendriks is al lang nauw betrokken bij HLF8, de stervende talkshow op SBS6. Al vanaf het begin was zij de vaste vervanger van Johnny de Mol en na zijn vertrek werd zij een van de vaste gezichten. In Vandaag Inside reageerde ze gisteravond op het vaak voorspelde einde van de talkshow.

Zakelijke beslissing

Bij Vandaag Inside zei ze dat ze "flink de balen ervan heeft". Hélène: "Natuurlijk begrijp ik gerust wel dat het een zakelijke beslissing is. Uiteindelijk als de kijkcijfers niet dusdanig omhoog gaan, ja dan valt op een gegeven moment de beslissing, zo simpel is het."

Ander format

Ze had vooral gehoopt meer tijd te krijgen, sinds ze het format van de dagelijkse talkshow veranderden."Ik vind wel: wij zijn natuurlijk recent met een ander format begonnen en we waren echt nog maar een paar maanden bezig en het trok steeds meer aan. Dus dat lukte wel, alleen niet snel genoeg."

Hard gelag

Hélene vindt het, net als Johnny, vooral sneu voor de redacteuren van het programma, "die zich twee jaar lang uit de naad" hebben gewerkt. Saai was het zelden met alle ontwikkelingen voor en achter de schermen. "Ze hebben ook heel veel meegemaakt, rondom Johnny de Mol, veel ups en downs, en toch loyaal gebleven. Voor hen is het een hard gelag."

HLF8 is nog tot begin april op werkdagen te zien net na 19.30 uur op SBS6.

Bron: ANP / Veronica Superguide