Talpa stopt met talkshow HLF8: 'Ongewenste resultaten'

Het is einde verhaal voor HLF8. De talkshow verdwijnt van SBS6 per april door 'ongewenste resultaten'. Dat maakt Talpa donderdagavond bekend. Daarmee valt de grote droom van Johnny de Mol in duigen nét na zijn comeback. 

HLF8

HLF8 heeft veel te verduren gekregen en de koek is nu echt op bij SBS6. De talkshow verdwijnt in april van de buis en dat heeft allemaal te maken met 'ongewenste resultaten'. "We hebben er met een gemotiveerd team ongelooflijk veel werklust en energie ingestoken om HLF8 te doen slagen in de vooravond van SBS6", zegt tv-directeur van Talpa Marco Louwerens. 

'Onvoldoende kijkers'

Door tegenvallende horror-kijkcijfers (waar Talpa de laatste tijd wel veel te maken mee krijgt door de flops De Nix Factor en Avastars) valt het doek voor HLF8. "Ondanks aanpassingen in het format blijft de gewenste en benodigde progressie uit en moeten we vaststellen dat het programma onvoldoende kijkers aan zich heeft weten te binden. HLF8 was een belangrijke waarde in onze (live)programmering en heeft meermaals voor mooie en spraakmakende momenten gezorgd. Daar ben ik de redactie, presentatie en graag geziene, terugkerende gasten enorm dankbaar voor", aldus de directeur. 

Einde verhaal

Het was de grote droom van Johnny de Mol en in 2021 werd die werkelijkheid. Hij presenteerde dagelijks zijn eigen talkshow, maar legde eind april vorig jaar zijn werkzaamheden neer door beschuldigen van wangedrag (waarna hij vervolgens terugkeerde). Toen namen Hélène Hendriks en Leonie ter Braak de presentatie over. Momenteel is Sam Hagens de hoofdpresentator van HLF8, maar ook voor hem is het nu dus einde verhaal. Talpa gaat de avond anders opvullen; Lang Leve de Liefde en Een Jaar Van Je Leven krijgen nu meer ruimte op de zender. 

Bron: ANP/Veronica Superguide