Heftig: Donny Roelvink heeft teelbalkanker

Ontzettend slecht nieuws voor realityster Donny Roelvink: hij heeft teelbalkanker. De 24-jarige zoon van zanger Dries Roelvink schrijft op zijn Instagram dat hij meteen is geopereerd.

Door Birgit Roobol
Donny Roelvink
© Brunopress

Donny, die óók nog eens jarig is vandaag, ligt momenteel in het ziekenhuis om te herstellen. Hij schrijft in zijn bericht hoe snel het allemaal is gegaan. Op 15 december was hij druk met de kerstboom optuigen, hij ging een leuke avond tegemoet met optredens van zijn vader en werd overspoeld met mooie berichten over aflevering zeven van Special Forces. ‘En dan hoor je opeens dat je teelbalkanker hebt…’

De operatie

Binnen 24 uur werd er een plan van aanpak gemaakt. ‘Na het horen van een positieve CT-scanuitslag (waar gelukkig geen verdere uitzaaiingen te zien waren) ben ik gelijk onder het mes gegaan.’ Hij schrijft dat de operatie is geslaagd. Of er nog een nabehandeling nodig is, weet Donny op dit moment niet. ‘Maar ook hier sta ik met een positieve gedachte in.’

Positieve mindset

Donny heeft een zwaar jaar achter de rug, eerder dit jaar lag hij nog in het ziekenhuis na een heftig ongeluk. Eén van zijn beste vrienden reed toen in een Hummer over hem heen tijdens de opnames van een fitnessfilmpje voor zijn Instagramaccount. Donny was open over zijn herstel: “Ik ben nog niet helemaal de oude qua kracht, maar trainen en dat soort dingen gaan de goede kant op.”

Broederliefde

Donny sluit zijn bericht af met: ‘It’s about how hard you can get hit and keep moving forward.’ Broer Dave, die ook een heftige tijd achter de rug heeft met het herstellen van zijn verslaving, schrijft: ‘NIET TE BREKEN!’ in de reacties onder de post.