Jeremy Renner als Hawkeye

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeremy Renner als Hawkeye

Hawkeye-serie krijgt nu al spin-off op Disney+

|
|

Laatste update:

That escalated quickly... en dat bedoelen we positief! Het betrouwbare filmplatform Variety onthult dat de MCU-serie Hawkeye, over Jeremy Renners meesterboogschutter Clint Barton, een spin-off krijgt.

Hawkeye komt nog ergens in 2021 uit, net als Loki, What If? en Ms. Marvel - een bomvol MCU-jaartje dus. En ook al zitten we nu helemaal op de The Falcon and The Winter Soldier-hypetrain; er komt ook daarna nog véél meer aan. Zo meldt Variety dat het personage Echo - voor het eerst te zien in die Hawkeye-serie - een eigen serie krijgt. Lekker.

Wie is Echo?

We doken in de comics-geschiedenis en kwamen erachter dat Echo, aka Maya Lopez, ooit begon als Daredevil-slechterik. Ze kan vechtmoves of andere menselijke skills kopiëren door er alleen maar naar te kijken. Een beetje zoals Taskmaster dus. Nieuwkomer Alaqua Cox gaat Echo spelen in de Hawkeye-serie en dat brengt weer wat broodnodige diversiteit met zich mee. Maya is Native American en doof.

Waar gaat Hawkeye over?

Hawkeye pakt de draad weer op na Avengers: Endgame. Clint wil de pijl en boog graag doorgeven aan een nieuwe superheldin en gaat een mentor spelen voor Kate Bishop, gespeeld door Hailee Steinfeld. Tegelijkertijd blikken we ook terug op Clints tijd als de meedogenloze krijger Ronin, na Thanos' snap. Of Echo in deze serie een slechterik speelt of een held - of allebei een beetje - is nog niet bekend. 

Echo heeft helaas nog geen releasedate. Datzelfde geldt voor Hawkeye, maar we weten in ieder geval wel dat 'ie nog ergens dit jaar uitkomt.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder