The Haunting of Hill House op Netflix

Veronica Superguide logo
The Haunting of Hill House op Netflix

Netflix-horrorserie Haunting of Bly Manor "veel enger" dan Hill House

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Vorig jaar zorgde The Haunting of Hill House voor talloze schrikmomenten op Netflix. Vond je dat al too much? Nou, het tweede seizoen, The Haunting of Bly Manor, wordt "nog veel enger". 

Dat onthult maker en regisseur Mike Flanagan in een interview met Birth.Movies.Death. The Haunting of Hill House met Michiel Huisman stond al bekend om zijn magistrale en doodenge scènes die zelfs horrormeester Stephen King deden sidderen. Seizoen 2 focust zich op een ander eng huis en blijkbaar gaat het er daar nog véél heftiger aan toe. 

The Haunting of Bly Manor

Dit nieuwe seizoen is gebaseerd op het boek The Turn of the Screw van Henry James en draait om een jonge vrouw die denkt dat haar twee oppaskinderen geesten zijn. "Voor mensen die niet bekend zijn met James' werk, gaat dit ongelooflijk eng worden", aldus Flanagan. "Ik denk nu al dat het véél enger is dan seizoen 1, dus daar ben ik erg blij mee."

De geesten van Hill House

Wat was het ontzettend tof, maar tegelijkertijd ook super-eng om te zien dat talloze geesten zich verstopten in de Hill House-afleveringen. Aangezien The Turn of the Screw bekendstaat als het ultieme geestenverhaal, kunnen we dus véél meer verborgen geesten verwachten. 

Terugkerende castleden 

Helaas lijkt het erop dat Michiel Huisman niet terugkeert als Steven Crain. Oliver Jackson-Cohen en Victoria Pedretti, die tweeling Luke en Nell Crain speelden, wél. Ze spelen echter gloednieuwe personages. Pedretti speelt de hoofdrol van jonge oppasvrouw Danie die geesten ziet. En Jackson-Cohen? Dat is nog een beetje vaag. Zijn rol wordt omschreven als "charming young man". Hmmm, we houden je op de hoogte! 

The Haunting of Bly Manor komt in 2020 uit op Netflix.

Lees verder