Stephen King noemt Netflix-hit The Haunting of Hill House geniaal

Stephen King noemt Netflix-hit The Haunting of Hill House geniaal

The Haunting of Hill House staat sinds vorige week op Netflix en het blijkt nogal een angstaanjagende topper te zijn! Nu doet ook horrorbaas Stephen King een duit in het zakje: volgens de schrijver is Hill House een geweldige serie die in de buurt komt van het geniale. Wow! "Normaal heb ik niet zoveel met dit soort moderne bewerkingen van oudere verhalen", zo begint King zijn lofzang-tweet. "Maar deze serie is echt geweldig. Komt in de buurt van het werk van een genie, echt." Steek die maar in je zak, Michiel Huisman! Wij zijn het overigens eens met mister King.

Als de grote maestro zoiets zegt, zal het wel kloppen! King benadrukt dat Shirley Jackson, de overleden schrijfster van het gelijknamige griezelboek, trots zou zijn. Eigenlijk waren wij bij de eerste trailer al om.

Flashback!

De show gooit er echter genoeg twists and turns in om het geheel - ook voor de lezers - spannend te houden. Zo duiken we met flashbacks in het verleden van de broers en zussen Crain die, sinds ze hun jeugd doorbrachten in het creepy Hill House, achtervolgd worden door geesten. En, ook belangrijk, er zitten niet zoveel irritante jump scares in.Wij legden de cast van The Haunting of Hill House eerder een aantal interessante dilemma's voor: