Christopher Walken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Christopher Walken
Hollywood

Grote rol voor Christopher Walken in Dune: Part Two

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Cult-acteur Christopher Walken zien we binnenkort op de kurkdroge woestijnplaneet Arrakis. Walken heeft de rol van keizer Shaddam IV binnengesleept!

Christopher Walken speelt in de sequel op Dune (2021) de verraderlijke keizer Shaddam IV. Omdat hij bang is voor de opkomst van de familie Atreides, vraagt hij ze om ‘spice’ te verzamelen op de dodelijke planeet Arrakis. Samen met de gemene familie Harkonnen doet de keizer er vervolgens alles aan om de Atreides te vernietigen.

In de eerste helft van Dune lukte dit bijna, maar Paul Atreides (Timothée Chalamet) wist de woestijn in te ontsnappen, met de Fremen die op Arrakis leven. In het tweede deel van Dune, dat eind 2023 verwacht wordt, zien we hoe deze ruimte-messias omgaat met zijn verlies.

Méér Dune

Naast de terugkerende Chalamet, Zendaya (die in dit vervolg hopelijk meer te doen krijgt dan mooi zijn), Rebecca Ferguson en Javier Bardem zijn er in Dune: Part Two nog een paar nieuwkomers. Florence Pugh (Black Widow) speelt de dochter van keizer Shaddam, en Austin Butler (Elvis) speelt de troonopvolger van de familie Harkonnen. Deze Feyd-Rautha werd in de beruchte Dune-film van David Lynch gespeeld door zanger Sting in een... high-tech speedo-zwembroek.

Dune was vorig jaar één van onze favoriete films, dus we kunnen bijna niet wachten op het vervolg. Dune: Part Two staat gepland voor een release in oktober 2023. De eerste film kun je streamen op HBO Max.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder