Het enge masker keert terug! Er wordt gewerkt aan Scream 5!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het enge masker keert terug! Er wordt gewerkt aan Scream 5!

Gil! Ghostface keert terug voor een nieuwe Scream-film!

|
|

Laatste update:

We zijn nog lang niet af het griezelige spookmasker uit Scream. Er wordt serieus werk gemaakt van een vijfde deel in de beroemde slasher-reeks.

Het Scream-masker is al een paar keer van drager gewisseld, en het lijkt erop dat de filmreeks binnenkort een doorstart maakt. Dat meldt de horrorsite Bloody Disgusting

Scream-regisseur Wes Craven overleed in 2015, en Scream-schrijver Kevin Williamson is (voor zover bekend) ook niet bij het project betrokken. Dit hoeft niet per se slecht nieuws te zijn: de Scream-serie die al drie seizoenen loopt is ook aardig te pruimen, hoewel de verhaallijn los staat van de filmreeks. Of het om een vervolg gaat of dat de serie een reboot krijgt is nog niet bekend.

Scream

Het overlijden van Craven zorgde ongetwijfeld voor enige vertraging in de ontwikkeling van Scream 5, en daarnaast was er ook nog wat gedoe over de filmrechten. Deze waren onderdeel van de beruchte Weinstein Company, en werden na het stoppen van dit bedrijf overgenomen uit de failliete boedel.

Geruchten over een Scream-vervolg of -reboot gingen al langer rond (net als die over een nieuwe Hellraiser), maar nu lijkt het nieuws dus officieel! Het project bevindt zich nog in een vroeg stadium (dus zou alsnog af kunnen ketsen) maar Ghostface is jullie in elk geval niet vergeten!

Lees verder