Weinstein Company vraagt faillissement aan

Veronica Superguide logo
Weinstein Company vraagt faillissement aan

Weinstein Company vraagt faillissement aan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als een echte verrassing komt het niet, maar het is nu wel officieel: filmstudio The Weinstein Company heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf ging ten onder aan het seksueel misbruik van topman Harvey Weinstein, dat afgelopen najaar aan het licht kwam.

De studio was de laatste maanden op zoek naar een koper of investeerder. Die leek gevonden toen een investeerdersgroep bereid was 500 miljoen dollar neer te leggen voor delen van het bedrijf, maar de verkoop ketste begin deze maand af wegens 'tegenvallende informatie' in het boekonderzoek.

The Weinstein Company werd in 2005 opgericht door Harvey en Bob Weinstein, nadat de broers hun studio Miramax hadden verkocht aan Disney. De grootste filmsuccessen van de studio waren Django Unchained, The King's Speech en Silver Linings Playbook. Het bedrijf was ook producent van televisieprogramma's als Project Runway en Marco Polo.

Harvey Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, variërend van intimidatie tot verkrachting. Hij werd toen de aantijgingen in oktober aan het licht kwamen uit The Weinstein Company gezet. De oud-filmproducent ontkent alles.

Lees verder