De terugkeer van Pinhead: Hellraiser krijgt een reboot!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De terugkeer van Pinhead: Hellraiser krijgt een reboot!

De terugkeer van Pinhead: Hellraiser krijgt een reboot!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Na alle horror-remakes en -reboots is er best nog ruimte voor een andere horror-all-star. Hoe klinkt een remake van... Hellraiser?

De eerste Hellraiser uit 1987 was een behoorlijke hit: met name de bekendste schurk Pinhead werd een horroricoon. Hoewel de serie al langere tijd op z’n gat ligt, wordt er nu eindelijk werk gemaakt van een serieuze remake.

Hellraiser

In de film werd Frank Cotton (Sean Chapman) verscheurd door een magische puzzeldoos. Hij wordt gemarteld door Pinhead en zijn vrienden, een soort demonen die mensen blootstellen aan extreme sensaties (vooral pijn!). Een soort SM voor (zéér) ver gevorderden.

Franks minnares Julia (Clare Higgins) lokt mannen mee naar haar huis, om hun lichamen aan de puzzeldoos te voeren. Hopelijk keert Frank zo weer terug!

De eerste Hellraiser werd geschreven en geregisseerd door horrorauteur Clive Barker zélf. Barker verkocht echter de rechten aan een productiemaatschappij, omdat hij dacht dat de film toch nooit zou aanslaan. Daarna verschenen er nog een paar sequels, die okee waren, maar de zes films die na 1996 verschenen haalden de bioscoop niet eens meer.

Tegenwoordig wordt er alleen maar af en toe nog een goedkope Hellraiser geschoten om ervoor te zorgen dat de rechten niet vervallen; het vagevuur van de filmseries, als het ware.

De reboot/remake is dus in wezen erg goed nieuws voor horrorfanaten: het lijkt erop dat Hellraiser over een tijdje weer een serieuze film krijgt. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend helaas. Wat we wel weten is dat David S. Goyer de nieuwe Hellraiser-film produceert én schrijft. 

Best goed nieuws, want Goyer schreef eerder o.a. Batman Begins, The Dark Knight, en Blade. Als regisseur maakte hij de horrorfilm The Unborn.

Over remakes gesproken... Binnenkort verschijnt ook al de nieuwe versie van horror-classic Child's Play!

Lees verder