Gijp: ‘Veronica Inside keert niet terug’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gijp: ‘Veronica Inside keert niet terug’

Gijp: ‘Veronica Inside keert niet terug’

|
|

Laatste update:

Wat René van der Gijp betreft is het doek gevallen voor Veronica Inside. Volgens de oud-voetballer willen hij en Johan Derksen niet meer in de huidige opzet verder. Het populaire voetbalprogramma implodeerde een paar weken geleden na een uitzending die was gewijd aan racisme.

Van der Gijp en Derksen gaan niet meer zomaar met Wilfred Genee aan een tafel zitten en over voetbal spreken. Volgens Van der Gijp is Veronica Inside door Genee ‘opgeblazen’, en willen hij en Derksen niet ‘meer op dezelfde voet verder’, zo meldt RTL Boulevard op basis van het ANP.

Het einde van Veronica Inside betekent overigens niet per se dat we het (ooit) vrolijke trio helemaal niet meer terugzien. Volgens Van der Gijp staan hij en Derksen open voor een andere opzet. Volgens Van der Gijp ‘heeft Wilfred ons laten vallen, maar hij heeft ook weer geen moord gepleegd’. Als er vanuit Talpa een goed idee komt, dan willen Derksen en hij daar best over nadenken.

Veronica Inside, voorheen Voetbal Inside, was jarenlang enorm succesvol, maar Gijp zegt het voetbalprogramma ook niet echt te gaan missen. Volgens de analist/huiskomiek was het na twaalf jaar wel weer eens tijd voor wat anders.

Een tijd geleden was er sprake van een dagelijkse talkshow op SBS6, mét Genee, Van der Gijp en Derksen. Deze zou niet over voetbal gaan en zou ook een andere naam krijgen. Mogelijk kijkt Talpa nu naar deze variant, maar Van der Gijp zegt er zelf ook al een tijdje niets meer over te hebben gehoord.

Veronica Inside voorbij?

Veronica Inside kwam in zwaar weer toen Johan Derksen een dubieuze grap maakte over rapper Akwasi. De show kreeg een advertentieboycot aan de broek, gesteund door Arie Boomsma. Een speciale racisme-uitzending moest de show weer vlot trekken, maar hierin viel Wilfred Genee zijn collega’s ineens behoorlijk af. Dit zorgde voor een vertrouwensbreuk, omdat Derksen vond dat Genee altijd bezig was om gepeperde uitspraken aan zijn mond te ontlokken.

Sindsdien is er veel gepraat over de toekomst van de show. Er vonden een paar lijmpogingen plaats, maar dat maakte de situatie alleen maar erger: alsof we een ultralange aflevering van Buurman & Buurman voorgeschoteld kregen.

Talpa baalt ondertussen als een stekker, nu één van hun schaarse hits óók in rook opgaat. Vorige week verkneukelde AD-columnist Angela de Jong zich nog over de gang van zaken.

Lees verder