Tim Hofman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tim Hofman

Gemist: Tim Hofman leest emotionele brief aan zijn moeder voor in DWDD

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Tim Hofman las gisteravond in De Wereld Draait Door een brief voor geschreven aan zijn moeder die in de zorg werkt. "Ik voel me zoon van een onsterfelijke ouder, zoals ik dat zag als kind.” De emotionele ode maakte veel los bij de kijkers.

Veel respect

Tim is ontzettend trots op zijn moeder die al 40 jaar in de zorg zit, maar nu extra belangrijk werk doet tijdens de coronacrisis. “Ma, jij staat met je 163 centimeter op je 59e, bewapend met je kunnen en een mondkapje, in de frontlinies in het ziekenhuis levens te redden met gevaar voor eigen leven.” De presentator is gewend dat verjaardagen vooral over zijn werk gaan, maar vindt dat zijn moeder veel meer aandacht moet krijgen. 

Beloof me dat je nooit meer bescheiden bent over wat jij doet. Jij niet en al je collega’s door het land ook niet. Loop op verjaardagen leeg over wat je doet, ma. Laat ons weten wat de onschatbare waarde is van jou en je collega’s.”

Kijkers onder de indruk

Het emotionele eerbetoon aan zijn moeder maakt veel los bij de kijkers (net als de oproep van Britt Dekker eerder deze week). "Tim Hofman je ontroert me met je brief aan je moeder", schrijft iemand op Twitter. "Wow." Vooral de waardering voor de zorgmedewerkers is aanwezig in de reacties. "Een grote pluim voor haar en alle mensen in de zorg."

Einde van een tijdperk

Het was de 44e en ook gelijk de laatste keer dat Tim aanschoof bij Matthijs in DWDD, vrijdagavond 27 maart is de allerlaatste uitzending van het iconische programma. In de 15 jaar dat Tim regelmatig langskwam is hij behoorlijk veranderd! DWDD blikt terug op de gasten van het programma.

De Wereld Draait Door is alleen nog vanavond en vrijdagavond om 19:00 uur te zien op NPO 1.

Lees verder