Beau verrast de dakloze Cassandra met een huis, in de eerste aflevering van De Sleutel.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beau verrast de dakloze Cassandra met een huis, in de eerste aflevering van De Sleutel.

Gemist: Beau helpt daklozen in De Sleutel

|
|

Laatste update:

In de eerste aflevering van De Sleutel verrichtte Beau van Erven Dorens goed werk. Het werd echter ook metéén duidelijk dat de presentator er een hele kluif aan krijgt om sommige daklozen te helpen!

De talkshow van Beau van Erven Dorens presteert momenteel wat minder (hoewel de presentator zich nog niet echt zorgen maakt), maar met De Sleutel keert hij terug op bekend terrein. In het nieuwe programma helpt hij dakloze mensen door een huis voor ze te regelen, en ze te helpen met het vinden van een opleiding en/of inkomen.

De Sleutel is dus eigenlijk een voortzetting van The Amsterdam en Rotterdam Project. Door het succes van deze shows (en natuurlijk het aangrijpende Beau En De Veteranen én Beau Five Days Inside) won hij twee Televizier-Sterren en de Gouden Televizier-Ring.

De Sleutel

De eerste aflevering van De Sleutel trok gisteravond ruim 900.000 kijkers, die weten dat Van Erven Dorens uitblinkt in dit soort programma’s. De presentator is meelevend, maar probeert nooit goedkoop te scoren, wat de kijkers bijzonder waarderen.

Gemist: Beau helpt daklozen in De Sleutel

In de première van De Sleutel ontmoet Beau de Tilburger Rigo, die met zijn huisdieren onder een brug woont in de Brabantse stad. Als Beau hem hulp aanbiedt om zijn leven terug op de rails te krijgen, wil Rigo eigenlijk liever dat hij de sleutel van het huis aan zijn dochter geeft. Hij wil dolgraag voor haar zorgen, maar dat gaat hem niet lukken als hij zelf onder de brug blijft zitten.

Wie heeft opgelet weet misschien al dat Rigo en zijn dieren Beau nog aardig wat hoofdbrekens zullen bezorgen… De ex-dakloze heeft een groot dierenhart en veranderde zijn nieuwe huurwoning in een kleine kinderboerderij!

De jonge Cassandra zit al bijna twee jaar in de opvang die voor basisbehoeften zorgt, maar van waar het erg moeilijk is om een bestaan op te bouwen. Cassandra pingpongt al tien jaar tussen pleeggezinnen en haar moeder, die niet goed voor haar kan zorgen. Ze wil het liefst haar opleiding afmaken, een baantje én een vast dak boven haar hoofd, omdat ze telkens tussen wal en schip terechtkomt.

Gemist: Beau helpt daklozen in De Sleutel

We maakten ook alvast kennis met Sunil; een 42-jarige dakloze die door traumatische ervaringen tegenwoordig zo’n 40 tot 60 pilsjes per dag drinkt, en door Zwolle zwerft. De presentator vraagt zich hardop af wat hij zich op de hals haalt, en iedereen met wie hij over Sunil praat doet dat eigenlijk ook! De reacties op de eerste aflevering waren in elk behoorlijk lovend.

Beau is back!

De komende weken zien we of Beau succes heeft met het helpen van de verschillende daklozen. We duimen voor ze! De hele aflevering van De Sleutel kijk je terug via RTLXL.

Lees verder