familie jelies een huis vol rtl boulevard dure boodschappen stress

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
familie jelies een huis vol rtl boulevard dure boodschappen stress
Een Huis VolTVRTL

Stress voor familie Jelies uit Een Huis Vol: ‘Op de kleintjes letten’

|
|

Laatste update:

De 11-koppige familie Jelies, bekend uit Een Huis Vol, merkt ook dat de boodschappen steeds duurder worden. En dat is natuurlijk behoorlijk stressvol: “Wat kunnen we besteden?

Jelies doen boodschappen

Boodschappen doen wordt nog steeds duurder… Het is voor iedereen een flinke kostenpost. Laat staan voor grote gezinnen! RTL Boulevard vroeg de familie Jelies uit Een Huis Vol naar hun ervaringen. Vader Johan vertelt: “We zijn nu gemiddeld op een kar echt 25 tot 50 euro meer kwijt in de week.

'Is er ergens een aanbieding?'

Moeder Janneke vertelt vooral op aanbiedingen te letten: “Ik kijk nou wel drie keer na: wat heb ik nodig en wat is het goedkoopst? Is er ergens een aanbieding?” Johan heeft ontdekt dat de goedkoopste producten vaak onderaan verstopt liggen: “Ik ga echt op mijn kont zitten en dan ga ik echt producten uitrekenen in grammen en dan weet ik: voor het komende half jaar of jaar pak ik dat product.

'Stress'

Dat de familie Jelies nu ‘meer op de kleintjes moet letten’, zorgt wel voor 'stress', zo vertelt Janneke. “Het is wel elke week van: wat kunnen we besteden? Wat kunnen we uitgeven?” Ook dochter Jennie voelt de impact van de stijgende prijzen: “Vroeger mocht iedereen bijvoorbeeld een zak chips kiezen. Nu heb je gemiddeld een zak chips per twee kinderen. Vroeger had iedereen zijn eigen.

Ken je de Jelies nog niet? We stellen het 11-koppige gezin graag aan je voor! Nog meer lezen over de familie? In Een Huis Vol waren we onder meer getuige van een gezellig slaapfeestje in de huiskamer en een stamelende Johan op vakantie.           

RTL Boulevard zie je elke dag om 18:35 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder