• BN'ers

Geen contractverlenging bij Talpa voor Patty Brard en Jeroen van der Boom

Door Finn Bonis
Patty Brard en Jeroen van der Boom

De twee Talpa-sterren Patty Brard en Jeroen van der Boom lopen aan het eind van dit tv-seizoen ‘transfervrij’ de deur uit. Dat bevestigde Patty gisteravond bij RTL Boulevard. Wel overleggen de twee nog met Talpa of ze freelance kunnen werken aan SBS-programma's.

Patty de freelancer

Patty Brard staat al sinds 2019 op de loonlijst bij Talpa. Daar tekende ze destijds een contract voor vier jaar, maar in gesprek met RTL Boulevard zegt Patty dat ze het contract niet wil verlengen. Ook vertelt de Shownieuws-presentatrice in het showbizz-programma dat op 9 december een gesprek met Talpa staat gepland en dat ze graag op freelancebasis verder wil. Of de mediagigant dat ook ziet zitten is niet bekend.

 

Over een andere boeg

Ook het oude contract van Jeroen van der Boom wordt niet verlengd. Hij vertelt RTL Boulevard bezig te zijn met een contract waarin hij ook andere dingen mag doen, buiten de zender om. De afgelopen jaren maakte hij programma’s zoals Hoge Bomen - waar ex-bondscoach Ronald Koeman te gast was - en het bekritiseerde Hazes is de Basis.

Frisse tegenzin

Volgens Veronica Superguide-columnist Rob Goossens vindt Patty het tijdstip van Shownieuws - waar ze vaak aan tafel zit - niet ideaal en stond in het contract van Jeroen aangegeven welke programma’s hij moest maken. “Ik heb het vermoeden dat-ie niet alles ook met evenveel zin heeft gedaan”, zegt Rob aan de desk bij RTL Boulevard.

Talpa zwijgt

Het bedrijf van John de Mol wil verder geen details geven over het contract van de tv-diva. "Patty heeft inderdaad een contract bij Talpa. Over de details van de overeenkomst doen we, zoals gebruikelijk, geen uitspraken", zegt een woordvoerder van de mediagigant.