Jackson Robert Scott in Locke and Key op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jackson Robert Scott in Locke and Key op Netflix

Geeft Netflix Locke & Key een tweede seizoen?

|
|

Laatste update:

Afgelopen vrijdag dropte Netflix haar nieuwste paradepaardje Locke & Key, een horrorserie die erg aan Stranger Things doet denken. Veel kijkers zullen al helemaal klaar zijn met bingen en vragen zich vast af: krijgt Locke & Key een tweede seizoen?

We hebben twee antwoorden voor je. Op dit moment is Locke & Key nog niet verlengd. Het andere, hoopvolle antwoord: hoogstwaarschijnlijk is dat een kwestie van tijd!

Locke & Key seizoen 2

We kunnen Tyler, Kinsey en Bode Locke én hun magische sleutels nu al niet meer missen. De schrijvers van de show blijkbaar ook niet. Die onthulden eerder al (via Collider) dat ze nog vóór de release van seizoen 1 vorige week, begonnen aan het schrijfproces voor seizoen 2! Volgens executive producers Carlton Cuse en Meredith Averill huurde Netflix alvast tijd en ruimte in zodat de schrijvers aan de gang konden. Hiervoor kunnen ze natuurlijk ook weer putten uit het bronmateriaal voor de show: de geniale comics van Joe Hill en Gabriel Rodriguez.

Netflix-strategie

Deze move van Netflix verklaart dat de streamingdienst voor de grote première al veel vertrouwen had in deze nieuwe horrorserie. Daarnaast kan het werk niet vroeg genoeg beginnen. Doordat de schrijvers nu al bezig zijn, kunnen we seizoen 2 misschien weer rond februari 2021 verwachten! Meestal wacht Netflix een maandje op de kijkresultaten voordat ze besluit om iets te cancelen of juist door te zetten. Met Sex Education gooide men de strategie overboord: die kreeg zelfs binnen een maand al de garantie voor een nieuwe reeks!

Droomreis

Wist je trouwens dat er ook een écht Locke & Key mysterie bestaat? Netflix heeft ergens in Nederland de Anywhere Key verstopt en de vinder wint een reis naar zijn droomlocatie! Ontdek hier hoe je je eerste aanwijzingen vindt voor de speurtocht. En check hier 7 series die je na Locke & Key moet kijken.

Lees verder