Locke & Key

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Locke & Key

7 series die je na Locke & Key moet kijken

|
|

Laatste update:

Heb je Locke & Key seizoen 1 afgekeken? Mooi, dan ben je helemaal opgewarmd voor deze 7 uitstekende series! Griezel en / of speur lekker door want er zijn meer mysteries na Locke & Key!

Wist je trouwens dat er ook een écht Locke & Key mysterie bestaat? Netflix heeft ergens in Nederland de Anywhere Key verstopt en de vinder wint een reis naar zijn droomlocatie! Ontdek hier hoe je je eerste aanwijzingen vindt voor de speurtocht.

1. Stranger Things

Grote kans dat je deze serie al helemaal hebt gebinged maar we voegen hem toch toe voor de 3 personen die Locke & Key eerst zagen. Serieus, GA STRANGER THINGS KIJKEN! Het is een spannende serie die evenveel jaren ’80 nostalgie als pure horror bevat. In de stijl van echte jaren ’80 kinderfilms en series, is het soms buitengewoon magisch en kan het dan plotseling schokkend creepy of zelfs bloederig worden. Want ja, leeftijdsratings voor films en series waren in de eighties een stuk soepeler.

2. The Haunting of Hill House

De makers van Locke & Key maakten al wereldfaam toen ze The Haunting of Hill House uitbrachten, ook exclusief voor Netflix. Deze hardcore horrorserie over een spookhuis is aanzienlijk enger dan Locke & Key. Maar we vertrouwen erop dat je het wel aankan. Toch?

3. Umbrella Academy

Minder horror en meer X-Men met een beter verhaal, is Umbrella Academy opnieuw een Netflix Original die uitzonderlijk goed gemaakt is. Een groep ex-studenten met bovennatuurlijke krachten, keert terug naar hun oude landhuis nadat hun adoptievader op mysterieuze wijze overleden is. Klinkt bekend na Locke & Key hè? Het mysterie dat daarop volgt is echter compleet origineel en wil je zeker niet missen.

4. A Series of Unfortunate Events

Weer een serie over een groep kinderen die langzaam maar zeker een groot, mogelijk bovennatuurlijk, complot ontrafelen. A Series of Unfortunate Events is alleen minder eng en meer grappig. Zelfs Neil Patrick Harris als de kwaadaardige Count Olaf, zorgt vaker voor lachsalvo’s dan gegil, zelfs wanneer hij met messen begint te zwaaien. Maar onder de charme zit een best wel akelig verhaal en een knap bedacht mysterie dat we jong en oud aanraden.

5. His Dark Materials

His Dark Materials heeft niet een landhuis vol geheimen maar een heel universum vol! Lyra Belacqua leeft in een alternatieve versie van Engeland waar mensen hun ziel delen met Daemons, die eruitzien als dieren en met ze meelopen. Ze ontdekt via haar vervreemde vader dat er nog veel meer werelden bestaan, maar dat het almachtige Magisterium dat geheim verbergt omdat het heiligschennis is volgens hen. Natuurlijk gaat dat helemaal fout. Een van de meest originele fantasieseries die je alleen al om de geweldige cast gezien moet hebben.

6. Castle Rock

De zoon van Stephen King, Joe Hill, is de schrijver van Locke & Key. Ongetwijfeld vind je dus deze steengoede horrorserie van de meester ook vet! Een nieuw gezin verhuist naar het slaperige Amerikaanse stadje Castle Rock, dat stiekem gevuld blijkt te zijn met personages uit Stephen King-klassiekers. Ja wat verwacht je dan, anders dan dat er een heleboel enge dingen gebeuren in het stadje!

7. Chilling Adventures of Sabrina

Oudere lezers kennen Sabrina Spellman nog van een lollige sitcom, waarin ze worstelt met haar tienerleven als half-heks, half-mens. In Chilling Adventures of Sabrina op Netflix, worstelt een nieuwe Sabrina gewoon met echte monsters en demonen. Dat is een stuk enger, spannender én leuker om te kijken.

Wil je weten wat er deze maand nog meer uitkomt op Netflix? Bekijk hier ons overzicht! We hebben ook de Top 10 beste horrorfilms op Netflix samengesteld. Die wil je na Locke & Key absoluut ook zeker een kans geven!

Lees verder