Game of Thrones krijgt eigen toneelstuk!

Game of Thrones

Na het succes van het Harry Potter-toneelstuk The Cursed Child komt er nóg een toneelstuk over een populaire serie: Game of Thrones! De nieuwe show vertelt een belangrijk verhaal dat zich afspeelt vóór de populaire HBO-serie.

Volgens schrijver G.R.R. Martin speelt het toneelstuk zich ongeveer zestien jaar vóór Game of Thrones af, tijdens het Toernooi van Harrenhal.

Het Toernooi van Harrenhal is een belangrijke gebeurtenis in het verhaal van Game of Thrones, hoewel hij in de tv-serie nauwelijks aan bod komt. Lang vóór de gebeurtenissen in Game of Thrones hield een rijke edelman een gigantisch toernooi, waar alle adellijke heren en dames aanwezig waren.

Opmaat naar Game of Thrones

Prins Rhaegar Targaryen versierde tussen de gevechten door Lyanna Stark; de zus van Eddard Stark, die verloofd was met Robert Baratheon. Daags na het toernooi ‘ontvoerde' Rhaegar Lyanna (eigenlijk was ze stiekem ook verliefd op de prins), waarna de Starks verhaal gingen halen bij koning Aerys II, de Krankzinnige.

Toen Aerys de Starks executeerde brak er een enorme opstand uit, die bekend werd als “Robert’s Rebellion”. Hierna werd Robert Baratheon koning en begon het verhaal van Game of Thrones een paar jaar later. Ook niet onbelangrijk: Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark waren de biologische ouders van… ene Jon Snow!

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Het is de bedoeling dat de Game of Thrones-voorstelling gaat draaien in New York (Broadway), Londen (West End) én in Australië. Waarschijnlijk gaat de show in 2023 in première.

Game of Thrones gaat door!

Tegelijkertijd wordt er óók stug doorgewerkt aan nieuwe GoT-televisieseries. Naast een prequelserie over de Targaryens komen er nóg meer verhalen uit Westeros tot leven.