Youp van t Hek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Youp van t Hek

Gaat oudejaarsconference van Youp van 't Hek alsnog niet door?

|
|

Laatste update:

Mogelijk gaat er een definitieve streep door de tv-registratie van Youp van 't Heks oudejaarsconference. De cabaretier wilde van theater Carré voor één avond een kerk maken zodat hij meer toeschouwers kan ontvangen, maar daar gaat burgemeester Femke Halsema absoluut niet in mee.

Eerder liet Youp al weten dat hij enorm twijfelt over die tv-uitzending. Hij vindt niet dat de show goed tot zijn recht komt als hij niet meer dan 30 toeschouwers mag ontvangen. De burgemeester wil geen uitzondering maken en gaat niet mee in Youps kerkplan.

Geen uitzondering voor Youp

"Het barst van de toneelgezelschappen, cabaretiers, de muziekgezelschappen in de stad die allemaal hetzelfde verlangen hebben", legt Halsema uit bij stadszender AT5. "Als ik begin een uitzondering te maken, dan staan terecht alle andere instellingen, alle andere cabaretiers, alle andere toneelgezelschappen bij mij voor de deur. En ook Youp van 't Hek zal begrijpen dat dat niet kan."

Heel december gratis films tijdens de Ziggo Uitpakweken!

Kan prima

Halsema vindt dat het alsnog prima kan hoor, zo'n show gewoon op tv uitzenden. "Youp van 't Hek heeft nog het grote voordeel dat hij zijn show ook op televisie kan laten zien en daarmee een groot publiek kan bereiken. Dat heeft hij voor op een heleboel andere cabaretiers, op heel veel andere toneelgezelschappen.

BNNVARA reageert

Youp vroeg samen met omroep BNNVARA, de NPO en Koninklijk Theater Carré om de uitzondering, maar die is dus definitief afgeketst. De oudejaarstraditie - zo mogen we Youps conference gerust noemen - komt hiermee op losse schroeven te staan. BNNVARA wil alsnog even wachten op de officiële reactie van de veiligheidsdienst. "Dat is nog niet bij ons binnen en wachten we nu eerst af."

Youp blijft zelf gewoon ageren tegen de coronamaatregelen rondom theaters:

En dit heeft hij ge-retweet:

Of Youp van 't Hek zijn conference alsnog gaat uitzenden, weten we nog niet.

Lees verder