Youp van t Hek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Youp van t Hek

Youp van 't Hek wil Carré in kerk veranderen voor oudejaarsconference

|
|

Laatste update:

Cabaretier Youp van 't Hek vertelde gisteren in Beau dat hij een bijzondere oplossing heeft om de tv-registratie van zijn oudejaarsconference toch te redden. Hij wil liever niet voor 30 man spelen en dus... moet theater Carré gewoon tijdelijk in een kerk veranderen!

Eerder liet Youp al weten dat hij nog niet zeker wist of hij de NPO-oudejaars wel wilde laten uitzenden. Hij wil er nu wel echt voor gaan. "Alsjeblieft", kondigde Youp gisteren aan in Beau, "maak ons een avondje een kerk, want dan kan ik een veel betere voorstelling op televisie maken".

Wel of niet spelen?

Afgelopen weekend gaf Youp in een interview op Radio 1 aan dat hij de tv-oudejaarsconference alleen wil doen als hij voor 250 mensen mag spelen. Daar komt hij nu toch op terug. De cabaretier vindt dat iedereen, van winkelpersoneel tot andere theatermakers, in de shit zit. En daarom: "Ik ben nu niet degene die zegt: 'ik ga het niet doen'. Zo zit ik niet in elkaar."

Donderdag 3 december: Virtuele Superguide Pubquiz!

Carré als kerk

Youp probeert nu via een omweg alsnog die 'maximaal 30 mensen in de zaal'-regel te omzeilen. De aanvraag om van Carré tijdelijk een kerk te maken diende hij niet alleen in. Zijn management, omroep BNNVARA en Carré zelf zijn uiteraard ook bij de zaak betrokken. Het is op dit moment nog niet bekend of dit plan gaat lukken, maar we houden je uiteraard op de hoogte.

Lees verder