Frank over vertrek Rogier: 'Het was geen houdbare toestand meer'

Door Redactie
Frank & Rogier, kerstdagen 2020

Frank Jansen heeft zijn deuren wagenwijd opengezet voor Shownieuws-verslaggever Thom Goderie. Duidelijk niet alleen voor een gezellig babbeltje over zijn paleisje, want het onderwerp valt al vrij snel op Rogier.

"Je ziet overal nog foto's van Rogier", begint een toen nog niet in de kreukels liggende Frank zelf over zijn voormalig partner. "Hij woont hier niet meer, maar hij is er wel. We hebben 17 jaar samen als een tweeling geleefd, dus dan is hij nog wel aanwezig."

'Huis vol idioten'

Thom is benieuwd hoe hij dat dan precies moet zien: wonen ze nu echt apart? Ja, zeker! "Ik heb gevraagd of Rogier ergens anders wilde gaan wonen, omdat zijn jeugdige enthousiasme mij te veel werd. Ik kon het niet meer aan", vertelt de realityster openhartig. "Ik kan het niet precies uitleggen, maar het werd me gewoon een beetje te veel. Ik ben zelf ook jong geweest en heel enthousiast, maar bij hem ging dat enthousiasme door in dat er bijna niet geslapen werd. Nou, dan wilde ik op een gegeven moment naar bed en dan zat het hier nog altijd vol idioten. Daar werd ik gek van."

Oplaaiende irritatie

Dat wil echter niet zeggen dat Frank zelf vies is van een feestje. "Ik ben dol op feestjes, maar het ging me irriteren en er was geen normaal gesprek meer te voeren. Dus toen dacht ik op een gegeven moment: kijk, wil ik dan nog leuk oud worden? Ja. Wil ik dat met Rogier? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed, maar in ieder geval nu niet in mijn huis." En zo kwam het dat de wegen van de twee (op een niet al te lieve manier) scheidden.

We hebben een podcast met kijktips!

Goede vrienden

Maar één geruststelling: de fans van hun programma's hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken! De realitysterren kunnen namelijk nog wel door één deur. "We zien elkaar nog wel en we gaan toch ook nog samen televisie maken, dus ach", licht hij alvast een tipje van de sluier op. "Als je zolang met iemand bent, dan is dat niet weg uit je leven. Het zit nog altijd in je mind."

Beluister hieronder het hele interview terug met Frank!