Forse kritiek op Humberto: ‘Luister wat beter naar die antwoorden!’

Humberto Tan krijgt een flinke kritiek op z’n dak. Mediajournalist Dennis Jansen vindt dat hij niet doorvraagt in zijn talkshow en dat hij daardoor kansen laat liggen, vertelt hij in de nieuwe AD Mediapodcast.

Tekst: Lauressa van Roekel

Door Redactie
Humberto Tan
© BrunoPress / ArjoFrank Fotografie

Afgelopen weekend zat Johnny de Mol in de talkshow van Humberto Tan. Hierin bespraken ze de turbulente periode die Johnny achter de rug heeft. Zo hadden ze het niet alleen over het einde van HLF8, maar ook deed hij een boekje open over Linda de Mol en Jeroen Rietbergen.

Luistert niet 

Het gesprek was volgens Dennis een opstapeling van gemiste kansen. Hij vindt dat Humberto niet goed genoeg luistert en daardoor kansen op doorvragen laat liggen. “Kijk, hij hoeft heus niet als een soort roddelblad helemaal intiem in die familie te duiken, maar als Johnny zelf de voorzet geeft, vraag dan gewoon door.” Aan Johnny lag het sowieso niet volgens Dennis. “Die Johnny praat echt wel, maar Humberto… Luister wat beter naar die antwoorden!” 

Hij kan het wel 

Dennis denkt niet dat Humberto het niet in zich heeft. Hij kan het wel, maar is gewoon te terughoudend. Zo hoort hij hem wel eens op de radio en dan is het heel anders. “En dan denk ik: nou, dat is gewoon een goed vraaggesprek.” Waarom zou Humberto dan in zijn programma zo veel mogelijk de vrede willen bewaren? 

Gezellig, leuk en populair 

Dit was niet de eerste kritiek op deze aflevering van Humberto, want Angela de Jong had er ook behoorlijk wat op aan te merken. Zij schreef in haar AD-column dat ze geen fan is van de ‘kritiekloze’ en ‘slijmerige’ interviews. "Talkshows zijn verworden tot een verzamelplaats van journalisten, columnisten, bevriende BN’ers en andere duiders die óver het nieuws praten en vooral hun mening geven". Ze zegt ook dat ze het ons-kent-ons gehalte wat hoog vindt. “Durf het te laten schuren. Maar dat wil hij ook niet. Het moet allemaal gezellig, leuk, populair.” 

Humberto is iedere zaterdag en zondag rond 21.45 uur te zien op RTL 4, al stopt de zaterdag-uitzending er binnenkort wel mee.