Maxime en Montana Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maxime en Montana Meiland

Flinke domper voor Maxime en Montana Meiland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Meiland-zussen Maxime en Montana Meiland trapten vorige week met redelijk goede kijkcijfers hun nieuwe SBS6-klusprogramma Petit Chateau af. Maar... de dames trokken met de heftige aflevering van gisteren veel minder bekijks.

Oké, oké, die 783.000 kijkers van vorige week, berekend door Stichting KijkOnderzoek, waren niet supergoed als je ze met kijkcijferknaller Chateau Meiland vergelijkt. Dat scoort altijd ongekend goed. Toch was het een prima start voor Petit Chateau, mogen we wel zeggen. Maxime en Montana hebben na de tweede aflevering iets minder reden om 'wat goéééd' te roepen: ze leverden best veel kijkers in. 

Forse daling kijkcijfers

De tweede aflevering van Petit Chateau kwam gisteren uit op 523.000 kijkers, zo blijkt uit de nieuwe SKO-cijfers. "Een daling van 33 procent ten opzichte van vorige week", zo berekende Media Courant. En de show, waarin de Meiland-zussen chateauwaardige babykamers creëeren, scoorde met de eerste aflevering al bijna de helft minder kijkers als je het met Chateau Meiland vergelijkt. Dat aantal is dus ook flink gezakt.

Hoe echt is Petit Chateau?

Kijkers reageerden nogal verdeeld op Petit Chateau: de een vond het goéééd terwijl de ander juist vrij snel afhaakte. Ook twijfelen sommigen aan de echtheid van al dat geklus, ook al zei Maxime eerder bij Beau dat zij en Montana het merendeel zélf fixen. AD-columnist Angela de Jong, een echte Meiland-fan, twijfelt er ook aan. Ze claimt dat Petit Chateau haar kijkers beduvelt: "Die meiden kliederen een beetje verf op de muur, het plafond en de verwarmingsbuizen. Daarna komt er een klusteam dat het afmaakt, maar dat zie je natuurlijk dan weer niet", sneerde ze.

Petit Chateau is elke donderdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder