Fidan Ekiz adviseert Jaimie Vaes: ‘Blijf niet in zo’n gewelddadige relatie zitten’

Fidan Ekiz over Jaimie Vaes bij de Vooravond

Iedereen heeft het over de mogelijke mishandeling van Jaimie Vaes door Lil’ Kleine en zo ook De Vooravond-host Fidan Ekiz. Zij adviseerde Jaimie gisteravond weg te gaan bij de ‘gewelddadige’ rapper.

Angela de Jong was te gast in de talkshow en sprak daar over haar AD-column. “Ik las jouw column en ik dacht: dit is gewoon de spijker op zijn kop,” vertelde Fidan aan Angela. Ze benadrukte dat Jaimie en Jorik lekker moeten doen wat ze willen, maar dat er wel een kindje in het spel is.

Klein zoontje

Angela vond het duidelijk dat er geweld is gebruikt. “Die hotelkamer is ook kort en klein geslagen. Bij dit soort zaken gaat je hart altijd bloeden, want je denkt: meid, ren bij hem weg alsjeblieft.De AD-columniste snapte dat zij daar haar redenen voor heeft, maar “ze hebben ook een klein zoontje. Dat hij in deze situatie moet opgroeien, dan breekt twee keer je hart.

Gewelddadige relatie

Fidan was het er helemaal mee eens en adviseerde Jaimie uit de relatie te stappen. “Ik kom zo vaak vrouwen tegen die toch in een gewelddadige relatie blijven zitten. En we weten niet precies wat er is gebeurd, maar het is duidelijk dat er geweld is gebruikt. Ik heb toch heel erg het gevoel dat ik denk: stap er alsjeblieft uit, blijf niet in zo’n gewelddadige relatie zitten.

Boycotten

Mensen moeten zich volgens Angela afvragen of je nog wel naar zijn muziek wil luisteren, wat in ieder geval bij radiozender FunX niet meer kan. “Als ik kan verhinderen dat mijn kinderen geld uitgeven aan zijn muziek, dan zal ik dat zeker doen. Ik heb op dit moment weinig respect en begrip voor iemand die zijn handen niet thuis kan houden.

De Vooravond is elke werkdag rond 19:00 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.