Controversiële acteur Ezra Miller blijft mogelijk aan als The Flash

De controversiële Hollywood-ster Ezra Miller zal ondanks diens bizarre strafblad waarschijnlijk de rol van The Flash blijven vervullen, zo maakte DC deze week bekend. 

Door Merel van Baal
Ezra Miller als The Flash

Ezra Miller was met diens hoge jukbeenderen, opvallende kledingstijl en acteertalent het nieuwe wonderkind van Hollywood. Zo speelde de ster, die zich als non-binair identificeert, op jonge leeftijd al in films als The Perks of Being a Wallflower, de Fantastic Beasts-franchise en Justice LeagueEzra's strafblad is tegenwoordig echter een stuk langer dan diens filmcarrière. Zo zou de Hollywood-ster onder andere een vrouw hebben aangevallen in een karaokebar, een kind hebben onderdrukt en ingepalmd door middel van intimidatie en drugs en zou die een sekte leiden. Oei.

Excuses

Uiteindelijk bleek Ezra in te zien dat zo'n strafblad wellicht impact kan hebben op een filmcarrière en in augustus 2022 maakte de acteur excuses voor diens gedrag. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die geraakt is door mijn gedrag uit het verleden. Ik ga er alles aan doen om weer gezond en productief te zijn", aldus de losgeslagen acteur. 

Toekomst als The Flash

Tot ieders verbazing lijken diens bazen bij DC Studios hen nog een kans te willen geven. Peter Safran, die samen met James Gunn leiding geeft aan DC Studios, liet op een persconferentie weten dat zij vooralsnog geen discussie aangaan over de rol van Ezra als The Flash. "Ezra is volledig toegewijd aan hun herstel. We steunen hen daar volop bij", laat de producent weten na vragen hierover. "Wanneer de tijd rijp is en hen zich klaar voelt om deze discussie te voeren, zullen we met elkaar de beste weg vooruit bepalen", vervolgde hij. "Voor nu is Ezra volledig gefocust op hun herstel."

The Flash is vooralsnog vanaf 16 juni 2023 te zien in de bioscoop