‘Experts hebben MAFS anders aangepakt’

Married at First Sight
© RTL/Tom Cornelissen (Samengesteld beeld)

De laatste seizoenen van Married at First Sight liepen nogal dramatisch af. Deelnemers vonden hun bruid/bruidegom in eerste instantie best aantrekkelijk, maar al vrij snel ontstonden er flinke scheuren! Soms werd het een regelrechte ruzie, soms doofde het huwelijk stilletjes… maar met een nieuwe aanpak hoopt MAFS méér succes te hebben.

Carlo Boszhard meldt in RTL Boulevard dat de opzet van Married at First Sight dit jaar anders is dan voorheen. “De experts zijn eigenlijk weer helemaal opnieuw begonnen. Ze hebben alles losgelaten, ook het invullen van lijstjes met ‘dat vind ik wel leuk, en dat vind ik niet leuk.’ Ze zijn heel diep gegaan; ik vind het geweldig hoe ze het hebben aangepakt.”

MAFS gooit het beruchte wensenlijstje weg!

In voorgaande edities werd er veel gepraat over ‘wensenlijstjes’ waar kandidaten (meestal niet) aan voldeden. Volgens seksuologe Eveline Stallaart moesten de experts van MAFS terug naar de tekentafel, zo vertelt ze in Shownieuws. “We zijn veel grondiger gaan onderzoeken en hebben de kandidaten veel meer kunnen spreken. We gaan helemaal uitdiepen wat iemand heeft meegemaakt in eerdere relaties. Hoe was je jeugd, en je hechting? Dat geeft eigenlijk veel beter aan wat iemand nodig heeft, in plaats van dat wensenlijstje.”

‘MAFS gaat alle kanten op’

Volgens Stallaart zijn de nieuwe matches daardoor een stuk beter geslaagd. ‘Je gaat eigenlijk zien dat wat iemand nodig heeft echt de sleutel kan zijn in een nieuwe relatie.’ Volgens de seksuologe gaan de relaties in het nieuwe seizoen van MAFS alle denkbare kanten op: ‘Ieder krijgt wat wils.’

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.