'Eva Jinek moet snel gaan ingrijpen'

Eva Jinek
© RTL 4

Het kan niet langer zo doorgaan bij Jinek, nu er weer activisten de show gisteravond stalen. Dat vindt Angela de Jong in haar nieuwste column. Dit soort incidenten komt de geloofwaardigheid van het programma niet ten goede.

Voor wie het gemist heeft: gisteravond stonden twee mensen uit het publiek op en trokken gele hesjes aan. Ze parkeerden zich naast Eva Jinek en begonnen dingen te roepen over het WK Qatar, waar ze tegen zijn.

Altijd wat

Eva wist ze uiteindelijk terug naar de tribune te praten. “Als een geduldige moeder”, beschrijft Angela. Ze heeft nog wel respect voor de talkshowpresentatrice dat ze kalm bleef, maar daar houdt het ook op. Van tafelplakkers tot weglopende voetbalsupporters, het is altijd wat bij Jinek!

‘Bewaking moet erop duiken’

De makers van Jinek “moeten pijlsnel maatregelen treffen om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt”. Angela de Jong denkt vooral aan meer bewaking. Dit soort incidenten komt de geloofwaardigheid van het programma niet ten goede. De volgende keer dat er weer een actievoerder of professionele aandachtszoeker opstaat, of het nu aan tafel is of in het publiek, gewoon de bewaking erop laten duiken en afvoeren die kleuters.

Als de talkshow zijn publiek niet gauw onder controle krijgt, twijfelt Angela of ze nog blijft kijken. Wat is het volgende? Een radeloze bijstandsmoeder die op staat om luidkeels haar huishoudboekje voor te lezen? Of een streaker voor de bio-industrie?

Jinek is iedere werkdag om 22.00 uur te zien op RTL 4.