JJ Abrams bevestigt: Palpatine keert terug in Star Wars: The Rise of Skywalker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
JJ Abrams bevestigt: Palpatine keert terug in Star Wars: The Rise of Skywalker

JJ Abrams bevestigt: Palpatine keert terug in Star Wars: The Rise of Skywalker

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Dat was gisteren effe smullen, hè? Hebben jullie ook zo genoten van die teaser voor Star Wars Episode IX? Het was zelfs dubbel feest! We kregen namelijk niet alleen bewegende beelden, maar ook een titel: The Rise of Skywalker.

Wie het laatste lacht…

Zowel de titel als de beelden riepen echter wel meteen een heleboel vragen op. Laten we er vandaag eens een aantal proberen te beantwoorden. Te beginnen met die lach in de teaser. We wisten het vrijwel zeker, maar het is toch fijn dat JJ Abrams het bevestigt: Emperor Palpatine keert terug in Star Wars: The Rise of Skywalker. Onderstaande tweet is van James Dyer van Empire Magazine, die het de regisseur gewoon op de man af vroeg.

Over welke Skywalker hebben we het?

Oké, één mysterie opgelost. Dan nu de titel: The Rise of Skywalker. Zou Rey dan toch de dochter van Luke zijn? Of verwijst de ‘Skywalker’ in de titel helemaal niet naar Luke? Ondanks zijn ‘dood’ aan het einde van The Last Jedi belooft Luke toch weer op te komen draven in deze Episode IX. Hij is echter niet aanwezig op de Star Wars Celebration 2019, waar de onthulling gisteren plaatsvond. Dat neemt natuurlijk niet weg dat Mark Hamill - de koning van Twitter - de titel best even wil ontleden.

Focus op tv-projecten

En dan nog ons derde en laatste stukje Star Wars-nieuws. Episode IX: The Rise of Skywalker komt natuurlijk in december uit. Daarna zal het echter een poosje rustig blijven in de filmserie. Disney-CEO Bob Iger heeft Bloomberg laten weten dat er voorlopig geen nieuwe Star Wars-films verschijnen. In plaats daarvan wil men de focus op tv-projecten leggen. Daarvan kennen we er in ieder geval al twee: 1) de eerste liveactionserie heet The Mandalorian, en 2) de andere serie draait om Cassian Andor een hoofdrolspeler in Rogue One: A Star Wars Story. Je kunt beide series al snel op Disney+ checken!

Lees verder