Emma Wortelboer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emma Wortelboer
HLF8

Emma Wortelboer 'cancelt' Johnny de Mol: 'Je schuift aan bij iemand die verdacht wordt van poging tot doodslag'

|
|

Laatste update:

Emma Wortelboer ziet het niet meer zitten om bij Johnny de Mol aan te schuiven in zijn talkshow HLF8. De presentator wordt beschuldigd van poging tot doodslag door zijn ex-vriendin. Daar wil de Songfestivalfanaat ver van wegblijven, zegt ze in Media Inside.

'Wel een dingetje'

Media Inside-presentatoren Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman maken er geen geheim van dat HLF8 hun favoriete talkshow is. Terwijl zij lovende woorden hebben voor Johnny, merkt Emma op dat 'ze inmiddels wel moeite hebben om die tafel vol te krijgen'. Als de presentatoren om opheldering vragen zegt ze: "Je zit toch bij iemand die verdacht wordt van poging tot doodslag. Dat is wel een dingetje." Ze is niet de enige: ook Rob Goossens vraagt zich af wie er nog bij hem wil aanschuiven.

Emma zegt af

Emma is duidelijk: zij schuift niet meer aan bij Johnny de Mol. Sterker nog, ze heeft al een keer afgezegd. Op de dag dat de details rondom de vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin Shima Kaes naar buiten kwamen, zou Emma te gast zijn in HLF8 om over het Songfestival te praten. "Ik had dat zelf besloten. Toen belde hij (Johnny de Mol, red.) me op om zijn kant van het verhaal te doen. Toen dacht ik, ik kom alsnog niet." Ze voelde zich daar niet prettig bij. "Dan moest ik voor mijn gevoel een beetje de roze olifant in de kamer gaan vermijden." Dat Johnny nog nergens voor veroordeeld is, doet haar niet van gedachten veranderen. "Ik vind het eigenlijk ook wel jammer, omdat ik zelf ook heel graag naar HLF8 kijk."

De aangifte van de vermeende mishandelingen tegen Shima Kaes door haar ex-verloofde Johnny ligt op straat. Tijdschrift HP/DeTijd kreeg de stukken in handen en onthult (gedeeltelijk) de schokkende inhoud van deze aangifte. Hierin claimt Shima tot in detail hoe ze verspreid over drie incidenten - in Tulum (Mexico), Amsterdam en op Ibiza - op gruwelijke wijze is mishandeld. In de aangifte zitten ook verschillende bijlagen die het verhaal van Shima mogelijk kunnen ondersteunen, zoals een screenshot van een app-gesprek met Johnny en een patiëntenkaart van een huisarts die Shima op aanraden van een vriendin bezocht na één van de vermeende geweldsincidenten. Johnny ontkent de aantijgingen.

Media Inside is elke zondag rond 22.15 uur te zien op NPO 3.  

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder