Élite seizoen 5: Alles dat je moet weten

Door Redactie
Netflix-serie Élite
© Niete / Netflix

Nog voordat het vierde seizoen van de populaire dramaserie Élite op Netflix verscheen, kondigde de streamingdienst al een vijfde deel aan. Maar hoelang duurt het voordat we weer naar Las Encinas kunnen en welke scholieren vinden we daar nog? We vertellen je alles over Élite seizoen 5!

Spoiler alert: dit artikel bevat spoilers voor de eerste vier seizoenen van Élite.

Élite seizoen 5 releasedate

We willen natuurlijk meteen weten hoe het verder gaat onder die Spaanse zon, maar we zullen maar meteen met de deur in huis vallen: over een releasedatum voor het vijfde seizoen is nog helemaal niks bekend.

Toch durven wij wel een gokje te wagen op maart 2022. Waarom? Élite komt ieder jaar met een nieuw seizoen en de laatste twee reeksen stonden allebei op de planning voor maart. Nu liep seizoen vier, net als veel andere producties, vertraging op door het coronavirus, dus werd het een paar maandjes uitgesteld. In de hoop dat Covid nu eindelijk zijn koffers pakt, kunnen de makers voor seizoen vijf een normale planning aanhouden. Hopelijk zien we onze favoriete rijke stinkerds dus volgend jaar maart terug. Fingers crossed!

Plot van Élite seizoen vijf

Met Élite verveel je je nooit. Schandalen links en rechts, mensen gaan vreemd, vermoorden elkaar of doen gewoon gezellig een triootje. Dat legde seizoen vier er maar weer extra dik bovenop en het zal ons niet verrassen als het vijfde seizoen net zo juicy, sexy en dramatisch gaat worden. Hier lees je trouwens alles over de real-life liefjes van de Élite-acteurs.

Ook volgen we ieder seizoen de zaak rond een moord. In seizoen één legde Marina het loodje, in het derde deel namen we afscheid van Polo en in het vierde seizoen leek het er even op dat Ari omgelegd werd terwijl dat uiteindelijk Armando bleek te zijn. Het lijkt bijna gegarandeerd dat we volgend seizoen duiken in de moord op Armando (of misschien wel een nieuwe dooie?). Dat wordt dus weer getuigenissen afleggen!

Guzmán zorgde (per ongeluk) voor de moord op Armando, omdat de zakenman Ari flink had toegetakeld. Rebe en Samu hielpen hem het lijk in het meer te gooien. Opgeruimd staat netjes! Althans, dat is wat de leerlingen denken. Het zou goed kunnen dat het lijk in het volgende seizoen wordt gevonden en dat Guzmán wéér een bezoekje mag brengen aan de politie. Een andere mogelijkheid is dat hij samen met Ander de show voorgoed heeft verlaten nadat ze op backpack-avontuur gingen.

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

In het vierde seizoen namen we al afscheid van een aantal castleden van het eerste uur en nu is de vraag of de overgebleven OG’s wel terug zullen keren. Seizoen vier stopte midden in het schooljaar, dus we verwachten sowieso Samuel, Omar, Rebeka en Cayetana nog te zien op Las Encinas. Het is nog maar de vraag of Guzmán en Ander terugkeren, aangezien ze aan het einde van seizoen vier besloten te gaan backpacken. Als ze echt blijken te stoppen, hopen we ze in ieder geval terug te zien in een klein rolletje, zoals Nadia in seizoen vier, of in een short story. Want Élite is toch niet Élite zonder Guzmán en Ander?

Wie we sowieso wel verwachten een comeback te maken is de nieuwe lichting rijke studentjes. Mencía, Ari en Patrick zetten hun sensationele avonturen op Las Encinas vast gewoon voort. Wat er met prins Phillipe gebeurt, is nog onduidelijk. Cayetana besloot het uit te maken nadat hij haar seksueel had misbruikt. Het is dus nog even afwachten of Phillipe terugkeert naar de school of voorgoed uit Cayetana’s leven verdwijnt.

Ook zijn er al nieuwe gezichten toegevoegd aan het vijfde seizoen. Net als de nieuwelingen in de vierde reeks maken we hiervoor een tripje naar Zuid-Amerika, want de show wordt daar steeds populairder. Argentijnse actrice Valentina Zenera en de Braziliaanse André Lamoglia maken hun intrede op de chique privéschool en het zijn net zulke hotties als de rest van de cast.

Ontvangst en reacties van fans

Naast La Casa de Papel, dat ook een vijfde seizoen krijgt, is Élite een van de meest populaire Spaanse series van Netflix. Fans vonden de eerste drie seizoenen enorm goed en de Short Stories voorafgaand aan seizoen vier waren populair bij het publiek. Het vierde seizoen viel ook in de smaak, al vonden sommigen het steeds meer op een porno lijken, maar dan met een beter plot. Onze recensie van Élite seizoen vier lees je hier!

Geruchten en speculaties

Er gingen wat geruchten rond dat Ester Expósito, die Carla speelde tot en met seizoen drie, een comeback zou maken. Dit was de grote droom voor veel fans, want Carla was ontzettend populair. Vooral de mensen die wilde dat #Carmuel (Carla en Samuel) een koppel werd, zagen dit wel zitten. Maar die geruchten werden snel aan de kant gezet door Ester. “Ze zeggen dat ik terugkom in seizoen vijf van Élite, maar dat is niet waar. Het heet fake news.” Het lijkt er dus niet op dat er een comeback komt van oud castleden, maar we kunnen wel uitkijken naar de nieuwe studenten op Las Encinas in seizoen vijf!

Zodra er meer bekend wordt over Élite seizoen 5 lees je het op Veronica Superguide! Élite is te zien via Netflix.