Eindelijk is het officieel: Batwoman krijgt haar eigen serie

Door Redactie
Eindelijk is het officieel: Batwoman krijgt haar eigen serie

Echt een verrassing kunnen we het niet noemen, want we hebben het er al sinds de zomer over, maar nu is het officieel: Batwoman krijgt haar eigen serie! De nieuwste aanwinst van het Arrowverse werd vorige maand al vluchtig geïntroduceerd in Elseworlds, een groot crossover-event waarin de verschillende DC-series Arrow, The Flash en Supergirl samenkwamen. The CW heeft na dit eerste optreden duidelijk zoveel vertrouwen in dit nichtje van Batman dat de zender nu inderdaad een pilotaflevering voor haar eigen serie heeft besteld.

Eindelijk is het officieel: Batwoman krijgt haar eigen serie

Openlijk lesbische superheldin

De komst van deze serie betekent een klein unicum: voor het eerst zien we namelijk een openlijk lesbische superheldin in een eigen serie. Actrice Ruby Rose valt net als haar personage Batwoman op vrouwen, en dat is niet de enige overeenkomst tussen de bekende Australische en de DC-heldin: in de show van Jimmy Fallon vertelde Ruby deze zomer al hoe ze als kind al weg was van Batwoman. De rol lijkt haar dan ook op het lijf geschreven.

Eindelijk is het officieel: Batwoman krijgt haar eigen serie

Van de maakster van The Vampire Diaries!

De showrunner en hoofdschrijfster van Batwoman wordt Caroline Dries, die eerder ook al The Vampire Diaries schreef en produceerde. Vakblad The Hollywood Reporter had al de officiële synopsis vrijgegeven: "Met een passie voor sociale gerechtigheid en de gewoonte om te zeggen waar het op staat, duikt Kate Kane op op de straten van Gotham als Batwoman, een openlijk lesbische en zwaar getrainde straatvechtster die er op uit is de misdaadgolf die de stad overspoelt de kop in te drukken. Maar noem haar nog geen heldin. In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate eerst haar eigen demonen overwinnen voordat ze een symbool voor hoop kan worden".

Wanneer de eerste aflevering van Batwoman te zien zal zijn is nog niet bekend.