Ruby Rose en Jimmy Fallon over haar nieuwe rol van Batwoman!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ruby Rose en Jimmy Fallon over haar nieuwe rol van Batwoman!

Ruby Rose en Jimmy Fallon over haar nieuwe rol van Batwoman!

|
|

Laatste update:

Deze week werd bekend dat de Australische actrice Ruby Rose de nieuwe Batwoman is van DC’s Arrowverse. Rose vertelde tegen Jimmy Fallon waarom de rol zo belangrijk voor haar is.

Rose groeide onder moeilijke omstandigheden op, en had haar ‘coming out’ al op haar twaalfde. Hierdoor werd het leven haar op school flink zuur gemaakt. Batwoman staat bekend als één van de weinige superhelden die openlijk lesbisch is. Rose verslónd de comics op jonge leeftijd.

Veel geld hadden de Rose’jes niet, dus de jonge Ruby maakte zelf van karton ‘batwings’ die ze dagen achter elkaar droeg. Ondertussen woonden er ook echt vleermuizen in haar huis(!) dus alles wijst er op dat Rose als Batwoman voorbestemd was. Het mooiste is nog wel dat ze haar ziekenhuisbezoekjes, die ze regelmatig doet om zieke kinderen te verrassen, voortaan als superheldin kan doen! 

Na na na na na na na na

Rose (Orange Is The New Black, John Wick 2, Pitch Perfect 3) is de nieuwe Batwoman, in elk geval wat betreft de ‘Arrowverse’-series van The CW. Arrow, The Flash, Supergirl, Legends Of Tomorrow, Freedom Fighters en Constantine spelen zich allemaal af in hetzelfde DC-universum. Af en toe komen personages elkaar tegen in speciale crossover-afleveringen. Eind dit jaar zal Batwoman geïntroduceerd worden in zo’n crossover-event. In de loop van 2019 krijgt het Batwoman-personage haar eigen serie.  

Er zijn meerdere versies van Batwoman. Bizar feitje: de eerste versie werd bedacht om het gerucht dat Batman en Robin een relatie zouden hebben de kop in te drukken. In 2006 verscheen de huidige versie: de stoere chick Kate Kane.

Batwoman

Kane is de dochter van een kolonel, en het nichtje van de puissant rijke Bruce Wayne (Batman). Nadat ze van de legeropleiding af getrapt wordt vanwege een lesbische relatie, is ze lange tijd zoekende. Ze parishiltont zich een weg door het nachtleven van Gotham City, totdat ze getuige is van een gewapende overval. 

Hierna zet ze haar militaire kennis in om de misdadigers van Gotham City op te jagen. Eind 2018 zet Ruby Rose haar eerste schreden als Batwoman, haar eigen serie volgt in 2019. Of ze ook een eigen Batwoman-film mag maken is nog niet duidelijk. Meestal gebruikt DC voor de series en films verschillende acteurs. Zo wordt The Flash in de serie gespeeld door Grant Gustin, maar in de film Justice League door Ezra Miller. 

We wachten af!

Lees verder