Green Arrow en The Flash krijgen een nieuwe collega: Batwoman!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Green Arrow en The Flash krijgen een nieuwe collega: Batwoman!

Green Arrow en The Flash krijgen een nieuwe collega: Batwoman!

|
|

Laatste update:

Gotham City was tot nu toe nauwelijks aanwezig in het Arrowverse. Daar komt verandering in! The CW wil een Batwoman-serie maken die samenhangt met Arrow, The Flash en Supergirl!

Batwoman draait om de ‘socialite’ Kate Kane. Nadat ze van de militaire academie af geschopt wordt, vanwege haar relatie met een andere vrouw, duikt ze in het decadente nachtleven van Gotham City. Door een ontmoeting met Batman vindt ze een nieuw levensdoel: haar militaire kennis inzetten om misdaad te bestrijden.

Het is de bedoeling dat Batwoman een vaste kracht wordt in het ‘Arrowverse’. De series Arrow, Supergirl, The Flash en Legends Of Tomorrow spelen zich in een gedeeld DC-universum af. Gotham City, thuisbasis van personages als Batman en The Joker, was tot nu toe grotendeels afwezig.

Grote namen

De ‘mastermind’ van het ‘Arrowverse’, Greg Berlanti, is nauw bij de serie betrokken. Hij schreef en produceerde veel DC Comics-series op The CW. Naast o.a. Arrow, Legends Of Tomorrow en The Flash produceerde hij ook ook Dawson’s Creek en Riverdale. Het script voor Batwoman wordt geschreven door Caroline Dries. Eerder werkte ze aan o.a. Melrose Place, Smallville en The Vampire Diaries.

Of de serie er daadwerkelijk komt is nog niet 100% zeker. Wel verschijnt Batwoman in het jaarlijkse ‘crossover event’ in het Arrowverse. In deze speciale afleveringen kruisen de verhaallijnen van de afzonderlijke series elkaar.

Een Batwoman-serie is vanwege verschillende redenen een primeur. Het zou de eerste keer zijn dat dit personage op bewegend beeld te zien is, én de eerste lesbische superheldin met haar eigen show.

Lees verder