Eindelijk! Disney onthult teaser trailer van live-action The Little Mermaid

Door Lise Knipping
The Little Mermaid
© Disney

Disney knalt lekker door met het maken van remakes van geanimeerde klassiekers. Ook The Little Mermaid moet eraan geloven! Disney deelt tijdens de D23 Expo de eerste bewegende beelden van het sprookjesachtige verhaal onder water en dat ziet er veelbelovend uit!

We konden eerder al genieten van een kiekje van Ariël, gespeeld door Halle Bailey. Nu komt Disney met de eerste teaser trailer van de live-action van De Kleine Zeemeermin. Het verhaal van Hans Christian Anderson wordt in een nieuw jasje gestoken en natuurlijk weet Disney daar wel raad mee. We horen meer van de zangkunsten van de knappe Halle én we zien hoe ze schittert met de iconische groene staart en paarse schelpen. 

Cast

Nieuw talent Halle Bailey is niet de enige die zich als een vis in het water voelt met de remake. Er sluiten een paar grote namen aan bij de cast. Zo zien we Melissa McCarthy (Gilmore Girls) als de verschrikkelijke zeeheks Ursula en Javier Bardem (No Country for Old Men) als Ariëls vader Koning Triton. Ook Jonah Hauer-King en Jacob Tremblay (Wonder) zullen we zien in The Little Mermaid

De Kleine Zeemeermin

In The Little Mermaid (De Kleine Zeemeermin) wordt de prinses Ariel (Bailey) verliefd op de menselijke prins Eric (Jonah Hauer-King). Haar vader, de zeekoning Triton (Javier Bardem), vindt dat helemaal niks omdat mensen de oceanen leegvissen. De sluwe heks Ursula (Melissa McCarthy) doet Ariel een voorstel, maar stiekem wil ze de macht onder de zeespiegel grijpen. De prinses wordt gelukkig bijgestaan door Botje (Jacob Tremblay) en de muzikale krab Sebastiaan (Daveed Diggs). De muziek in de remake is geschreven door Alan Menken met hulp van Lin-Manuel Miranda (Hamilton).

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.