Halle Bailey speelt Ariel in de live action-versie van The Little Mermaid!

Door Redactie
Halle Bailey

Halle Berry? Is zij niet een tikkeltje te oud? Oh wacht… Halle Bailey! De 19-jarige actrice en zangeres heeft de hoofdrol te pakken in de live action-remake van The Little Mermaid, meldt Variety. In Nederland is Halle nog niet erg bekend. In Amerika brak ze samen met haar zusje Chloe door als het R&B-duo Chloe x Halle en daarnaast speelt ze in de serie Grown-ish

Halle Berry?

Er zijn gemixte reacties op deze casting. Vele dachten dus dat Halle Berry de rol had gekregen, waarop de Oscarwinnaares erg sportief reageerde. "Voor wie het nog niet wist: Halles maken het waar. Gefeliciteerd met deze geweldige kans, ik kan niet wachten om te zien hoe je het doet."

#NotMyAriel

Niet iedereen was zo enthousiast als Bailey’s naamgenoot. Veel Disney-fans reageerde onder haar post met de hashtag #NotMyAriel en willen een witte zeemeermin zien. Halle heeft in elk geval wel haar dreadlocks roodgeverfd voor de juiste look. 

Halle Bailey speelt Ariel in de live action-versie van The Little Mermaid!

Rest van de cast

Disney zou ook in gesprek zijn met Jacob Tremblay en Awkwafina voor de rollen van het visje Botje en de zeemeeuw Jutter. Actrice Melissa McCarthy heeft de rol van zeeheks Ursula gekregen. Net zoals bij de vorige Disney-remakes zal ook in de The Little Mermaid de muziek van de geanimeerde versie worden gecombineerd met nieuwe nummers. Een ding is zeker: zingen kan Halle Bailey als een kei!

De nieuwe versie van De Kleine Zeemeermin moet in 2020 uitkomen! Voor die tijd kan je nog genieten van de live-action Aladdin die al in de bios draait en The Lion King die vanaf 17 juli te zien is!