• Nieuws

Eerste beeld van Disney’s The Little Mermaid-remake

The Little Mermaid

Disney werkt hard om alle klassieke tekenfilms opnieuw uit te brengen, in live-action-variant. De nieuwste remake, The Little Mermaid, is klaar met filmen! Hoofdrolspeelster Halle Bailey deelde op Instagram de eerste foto in haar Ariel-kostuum.

Op Instagram vertelt Bailey dat de opnames van De Kleine Zeemeermin er eindelijk opzitten. Het filmen werd een paar keer uitgesteld door de coronacrisis én door actrice Melissa McCarthy: zij werkte tegelijkertijd aan de serie Nine Perfect Strangers.

In eerste instantie zie je niet zo goed dat Bailey in haar Ariel-kostuum in de branding ligt, maar als je héél goed kijkt (zeg maar gerust loert) dan zie je toch echt een paar paarse schelpen. Het is fijn dat we een teken van leven krijgen van The Little Mermaid, want het is tot nu toe één van de meest geheimzinnige Disney-remakes tot nu toe.

Win het weekend van je dromen!

The Little Mermaid

In The Little Mermaid (De Kleine Zeemeermin) wordt de prinses Ariel (Bailey) verliefd op de menselijke prins Eric (Jonah Hauer-King). Haar vader, de zeekoning Triton (Javier Bardem), vindt dat helemaal niks omdat mensen de oceanen leegvissen.

De sluwe heks Ursula (Melissa McCarthy) doet Ariel een voorstel, maar stiekem wil ze de macht onder de zeespiegel grijpen. De prinses wordt gelukkig bijgestaan door Botje (Jacob Tremblay) en de muzikale krab Sebastiaan (Daveed Diggs). De muziek in de remake is geschreven door Alan Menken met hulp van Lin-Manuel Miranda (Hamilton).

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Wanneer The Little Mermaid in de bioscoop draait is niet bekend. Volgens het releaseschema van Disney zou er eind 2021 nog een live-action-film uitkomen, maar als het filmen er nú pas opzit, dan verwachten we de film niet vóór 2022.