Maggie, Homer, Marge, Bart en Lisa Simpson in The Simpsons

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maggie, Homer, Marge, Bart en Lisa Simpson in The Simpsons

Einde van een tijdperk? ‘The Simpsons gaat stoppen’

|
|

Laatste update:

The Simpsons is echt zo’n serie die al zó lang meegaat (1989) dat je je afvraagt: gaat de langst lopende sitcom aller tijden ooit nog wel stoppen? Nou… volgens componist Danny Elfman wél.

De laatste keer dat The Simpsons in het nieuws kwam, was dat ook al niet bepaald positief. Door de belabberde beeldverhouding op Disney+ vielen er veel grappen in afleveringen weg. Nu doet Elfman er nog een schepje bovenop door te beweren dat The Simpsons in zijn laatste seizoen zit. 

Stopt The Simpsons?

De man achter het super-iconische openingsdeuntje, dat hij in 1989 maakte, doet die opvallende uitspraak in gesprek met website Joe. "Wat ik heb gehoord, is dat het gaat stoppen", zo meldt hij. "Ik weet niet of het klopt, maar ik heb gehoord dat het in zijn laatste jaar zit." Nee toch? Moeten we echt afscheid gaan nemen van Bart, Lisa, Homer, Marge en Maggie?

Einde van een tijdperk

Momenteel komen er nieuwe afleveringen uit het 31e seizoen op tv. Volgens Elfman zou het dus zomaar kunnen dat dit de aller-allerlaatste reeks is. Toch lijkt het niet helemaal te kloppen. Zo kondigde zender FOX begin dit jaar aan dat er sowieso nog een 32e seizoen komt met daarin ook een bijzondere mijlpaal: aflevering 700! Daarnaast ziet Disney+ het ook wel zitten om een spin-off te maken. Oftewel: we zijn waarschijnlijk nog lang niet van The Simpsons af. Gelukkig maar!

Lees verder