• Nieuws

Eerste beelden van The Matrix Resurrections!

The Matrix: Resurrections

Na het - best wel- definitieve einde van The Matrix Revolutions had niemand nog op een vierde Matrix-film gerekend. Verrassend genoeg volgt er tóch een opvolger en de eerste beelden staan nu online!

In de The Matrix-trilogie redt Neo (Keanu Reeves) de mensheid uit een computerwereld, om te strijden tegen robotoverheersers. De films vielen op door hun cyberpunk-sfeer en de geweldig in beeld gebrachte actie.

Op de site What is the Matrix staan sinds vandaag ineens twéé teasers voor de nieuwe The Matrix-film. Je kunt ze daar checken, of je kijkt gewoon deze video waarin ze achter elkaar geplakt zijn. Op donderdag 9 september moet de eerste lange trailer van het actiespektakel uitkomen.

Opvallend aan The Matrix: Resurrections is dat Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss wél terugkeren in de film, maar Laurence Fishburne (Morpheus) niet. Naast Reeves en Moss heeft de vierde Matrix sowieso een geweldige cast, met o.a. Yahya Abdul-Mateen, Neil Patrick Harris en Jada Pinkett-Smith.

Wat is The Matrix Resurrections?

Over het verhaal van de film is nog weinig bekend, hoewel de terugkeer van Neo en Trinity nogal opvallend is: zij stierven aan het einde van Revolutions om de mensheid te redden. Hadden ze gewoon een back-up in de Matrix? Of was de realiteit uit die film gewoon óók een computersimulatie?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

We zien het waarschijnlijk eind december, als The Matrix Resurrections in de bioscoop draait.