Eerste beelden: Keanu Reeves gespot als Neo op set The Matrix 4

Door Alie Sierkstra
Keanu Reeves als Neo in The Matrix

Ondanks dat het nog geen officiële trailer is, kunnen we vandaag toch een eerste blik werpen op Matrix 4. Hieronder zie je Keanu Reeves, die zijn rol als Neo weer oppakt… Of nou ja, het is dat we weten dat hij terugkeert als Neo… Hij ziet er op deze eerste beelden vanaf de set van Matrix 4 namelijk heel anders uit!

Opnames Matrix 4 van start met Keanu Reeves

Hoera, de opnames van The Matrix 4 zijn begonnen! En dat betekent dat Keanu Reeves zijn Neo-outfit weer van zolder mocht halen… Althans, dat dachten we! Het lijkt er echter op dat Neo in de afgelopen 17 jaar een behoorlijke make-over heeft gehad. Die kenmerkende lange jas en zonnebril zijn namelijk verdwenen! In plaats daarvan zien we Keanu Reeves in een gewoon zwart jasje met spijkerbroek…

Matrix 4 met Neo, Trinity en Morpheus?

Ondanks dat Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Jada Pinkett terugkeren in hun originele rollen, wordt Matrix 4 waarschijnlijk geen directe opvolger van de oude trilogie. Aangezien Abdul-Mateen (mogelijk?) gecast is als jonge Morpheus lijkt het aannemelijk dat de plot van Matrix 4 niet-lineair zal zijn. Sterker nog: het zou zelfs kunnen dat de film plaatsvindt rondom de gebeurtenissen van de originele drie Matrix-films. Ach ja, we horen tegen die tijd ook wel waar Matrix 4 eigenlijk over gaat. Voor nu zijn we in ieder geval blij dat de opnames eindelijk zijn begonnen!

The Matrix 4 draait vanaf 21 mei 2021 (aka Keanu Reeves Day) in de bioscoop.