"Hoofdrol Matrix 4 wordt vertolkt door Aquaman-acteur"

Keanu Reeves als Neo in The Matrix

Als we The Hollywood Reporter mogen geloven, is Yahya Abdul-Mateen II in gesprek om de hoofdrol te vertolken in de vierde Matrix-film! Deze acteur kun je onder andere kennen uit Aquaman, waar hij de rol van Black Manta speelde.

Neo, Trinity én Morpheus in Matrix 4?

Volgens de geruchten zou de 33-jarige Abdul-Mateen mogelijk een jongere versie van het personage Morpheus spelen, die in de eerdere Matrix-films werd gespeeld door Lawrence Fishburne. We wisten al dat Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss - de hoofdrolspelers in de eerste drie Matrix-films - terugkeren in Matrix 4! Zij pakken voor deze prequel/sequel (wie het weet mag het zeggen?) hun rollen als Neo en Trinity weer op.

Het mysterieuze plot van Matrix 4

De eerste Matrix-film draaide twintig jaar geleden in de bios. In 2003 kwamen opvolgers The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions uit. De filmreeks draaide om rebellen die het opnamen tegen een allesbeheersend, zelfdenkend computersysteem. De productie van Matrix 4 zal in 2020 beginnen. Er zijn echter nog geen details bekendgemaakt over het plot van de nieuwe film. Als dit gerucht over de casting van een jonge Morpheus blijkt te kloppen, zetten wij ons geld echter in op tijdreizen!